Verrassende gerechten voor 2021

BERKELLAND – Het begin van 2021 zal net als het hele jaar 2020 in de boeken gaan als een vreemde tijd. We zijn enorm beperkt geweest in onze bewegingen en reizen en hebben daardoor een groot deel van onze sociale contacten moeten bevriezen. Een groot gemis in het dagelijkse leven. Het is echter wel een tijd geweest van ontwikkeling en daar is het ook nu nog niet te laat voor! De eerste maanden van 2021 zullen we helaas nog behoorlijk in een isolement moeten leven en daarom is het juist nu de tijd om jezelf nog iets bijzonders aan te leren! Doordat we minder de deur uit kunnen, hebben we vanzelfsprekend meer tijd over dan in de jaren hiervoor. Het is iedereen aan te raden om deze tijd juist nuttig te gebruiken. Door nu in de extra tijd die je om handen hebt je eigen vaardigheden te verbeteren, kun je daar de rest van je leven van genieten. Een leuke en toegankelijke manier om je vaardigheden uit te breiden is door het leren koken uit diverse keukens. Door nieuwe gerechten te leren koken en je diverse keukens eigen te maken, kun je de rest van je leven gevarieerder eten! Een voorbeeld van een keuken die nog veel mensen niet-eigen is, is de Surinaamse keuken. Dit is ontzettend zonde omdat de Surinaamse keuken zoveel mogelijkheden biedt! In deze blog geven we je een klein inkijkje in de mogelijkheden die de Surinaamse keuken biedt.

Roti
Roti is in Nederland het meest bekende Surinaamse gerecht. Ondanks dat het gerecht enorm bekend is, weten ontzettend weinig Nederlanders hoe ze het gerecht moeten klaarmaken. Dit kwam vroeger door het tekort aan Surinaamse producten in de Nederlandse supermarkten maar tegenwoordig gaat dit excuus niet meer op. De meeste Surinaamse producten zijn in de reguliere supermarkten als de Albert Heijn, Jumbo et cetera te vinden en hierdoor is het ook stukken gemakkelijker geworden om Surinaamse recepten klaar te maken. Roti is een gerecht dat voornamelijk bestaat uit aardappelen, kouseband, roti vellen, ei en kruiden! Het is een gerecht wat bijna iedereen lust en daarom misschien wel jouw nieuwe favoriete gerecht voor het komende jaar!

Bami
Een van de andere bekende Surinaamse recepten is de Surinaamse bami. Waar veel mensen bami associëren met de bami die ze bij de afhaalchinees krijgen, is Surinaamse bami een totaal andere tak van sport. Surinaamse bami lijkt qua structuur nog wel op de Chinese bami, maar is in smaak bijna niet met haar Chinese broertje te vergelijken. De Surinaamse bami wordt klaargemaakt met specifieke kruiden en wordt daarnaast op een andere manier bereid. Doordat de kruiden op een andere manier worden ingekookt zal ook de smaak van de Surinaamse bami veel sterker en opvallender zijn dan die van de Chinese bami. Een prachtig gerecht om jezelf meester te maken in het komende jaar!

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven