Kleuters Tormijnschool naar IJsbaan Neede

NOORDIJK – De afgelopen week mochten de kinderen gelukkig weer naar school. Op sleetjes en met sneeuwschuiven gingen de kinderen naar het plein om te genieten van de sneeuw. Tegen de muur werd een sneeuwhelling gemaakt waar ze met de slee heerlijk vanaf konden glijden.

Ook in de kleuterklas werd er aandacht besteed aan het weer, de kou lokte uit tot experimenteren. Want wat gebeurt er als je takjes, blaadjes en steentjes verzamelt en deze in een bakje doet en hier een laagje water overheen giet? De takjes en blaadjes vriezen vast in het ijs. Deze kunstwerken werden aan een ingevroren touwtje opgehangen in de boom. Vervolgens groeiden daar door de zon nog weer een mooie ijspegel aan.

Vrijdagochtend zijn de kleuters naar de Needse IJsbaan geweest. Voorzichtig, voor de meesten voor het eerst op schaatsen. Sommigen met dubbele ijzers, anderen op heuse hockeyschaatsen. Met een schaatsrekje konden ze zich goed voortbewegen. Geweldig om samen te schaatsen en te spelen op het ijs. “Juf, dit is heel erg leuk!” zei een van de kinderen, nadat een moeder een rondje op de schaatsbaan heeft geschaatst, met de kinderen achterop de slee.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven