Plan Bosman sporthal Ruurlo loopt weer een deukje op


BERKELLAND – Al ergens in 2018 werd besloten dat Ruurlo toe was aan een nieuwe sporthal. Afgesproken werd dat er een goed participatieproces werd gelopen met betrokken partijen om te komen tot een geschikte locatie. In januari 2021 kwam wethouder Bosman (Gemeentebelangen) met een plan: de nieuwe sporthal zou naast het buitenzwembad worden gerealiseerd. Samen met een kerngroep is gesproken en nagedacht over meerdere locaties in Ruurlo. Deze kerngroep kwam uiteindelijk met de suggestie om een participatieproces te lopen omtrent drie overgebleven locaties, met zowel stakeholders als inwoners. In het plan dat aan de commissie Ruimte werd getoond afgelopen januari, bleek dat de wethouder voorbij was gegaan aan deze wens van de kerngroep. Insprekers spraken hun verbazing uit, we schreven er eerder dit artikel over.

Het plan werd op aandringen van de lokale politiek van de agenda van de opvolgende raadsvergadering gehaald, om de wethouder de ruimte te geven met een aangepast plan te komen.

Op 2 maart, tijdens de commissie Ruimte, werd er wederom gesproken over het plan rondom een nieuwe sporthal. Wederom boze insprekers: “de gemeente wil achteraf de volgorde van belangrijkheid van wegingsfactoren wijzigen.” Daarna volgde een goede discussie, zo zeiden raadsleden. “Constructief, de wethouder luisterde,” zei Betsy Wormgoor(PvdA). De VVD stelde in die discussie echter nog twee vragen, welke door de wethouder werden toegezegd. Dat betrof enerzijds dat de wegingsfactoren voor een locatie bekend werden vóór een locatieonderzoek. Anderzijds zagen zij graag schetsontwerpen van de situering van de nieuwe sporthal per locatie, zodat voor omwonenden duidelijk zou worden wat gevolgen zouden zijn voor infrastructuur en hinder.

In de raadsvergadering van 16 maart werd over het nieuwe plan gediscussieerd. Het CDA en Gemeentebelangen waren helder: prima plan, laten we snel aan het werk gaan. De D66-fractie was minder enthousiast en wees op missende toezeggingen in het stuk. “Is het onwil of onkunde van de wethouder,” vroeg Kuipers zich af. “Het is niet de eerste keer dat wij twijfelen aan uw inlevingsvermogen richting de inwoners,” was het oordeel van de PvdA.

Coalitiepartij VVD constateerde ook dat hun toezeggingen niet waren meegenomen in het voorstel van het college en kwam met een amendement, welke werd ondersteund door D66, PvdA, GL en OBL. Daarmee was er een meerderheid. Volgens Joke Pot (GemeenteBelangen) waren de toezeggingen wel meegenomen in het raadsstuk, maar interpreteerde de indieners van het amendement de toezegging verkeerd. Wethouder Bosman was het daarmee eens. “Op het moment dat we op bandjes terug moeten gaan luisteren hoe het nu precies zit, is het einde zoek. Wat zijn uw problemen met het amendement?” vroeg Betsy Wormgoor. Wethouder Bosman gaf geen antwoord en daarmee loopt het plan weer een klein deukje op.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Plan Bosman sporthal Ruurlo loopt weer een deukje op”

  1. Sol met jezelf, niet met de burger

    Het einde is al een poosje zoek in de Berkallandse politiek. Ze voeren alles uit op eigen houtje, naar burgers word simpelweg niet gekeken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven