Harald Brouwer nam De Tuinkamer in Ruurlo over midden in de lockdown

RUURLO- Begin januari 2021 heeft Harald Brouwer De Tuinkamer in Ruurlo van Jos en Ria Weel overgenomen. Toen hij in de zomer van 2020 op een terras de overnamepapieren tekende, had hij zich iets anders voorgesteld van zijn eerste maanden. “Tijdens het tekenen leek het erop dat Corona als een donkere wolk achter ons lag” zegt Harald. Inmiddels weten we dat dit anders is. De eerste datum van de overname kwam door de Corona pandemie ook nog in de knel. De banken trokken plotseling alle financieringen in. Maar Harald kende nog wat mensen in de financiële wereld en had hij een mooie buffer opgebouwd met zijn vijf eerdere horecaondernemingen.

Geboren Groninger
Harald is geen Achterhoeker, hij is een geboren Groninger, maar heeft in zijn leven al heel wat woonplaatsen gehad. Zo woonde en werkte Harald in Assen, Amsterdam, Hilversum en Almere en dat is dan nog maar een greep uit de woonplaatsen die de horecaondernemer had. Maar hij is niet toevallig neergestreken in de Achterhoek. Harald kende de oud-uitbater Jos Weel namelijk erg goed. “De cirkel is weer rond gebleken”, legt Harald uit. “Jos Weel is namelijk een voormalige chef van mij. Dertig jaar geleden kwam ik als jonge Harald in dienst van Dikker & Thijs in Amsterdam waar Jos chef-kok was. Jos heeft dus heel nadrukkelijk aan de wieg van mijn carrière gestaan”.

Begin januari was de financiering, en daarmee de overname, een feit. Harald zwaait vanaf dat moment samen met zijn vrouw Sandra de scepter over De Tuinkamer. Het gehele team is door het tweetal overgenomen. Helaas was een van de eerste zaken die Harald en Sandra moesten regelen het aanvragen van steun van de overheid. Toch proberen ze er meteen al het beste van te maken. Het hotel is, weliswaar met geldende richtlijnen, geopend en er is een take away concept uitgerold.

Verjongen van het concept
De take away is eigenlijk een voorproefje van wat Harald wil met De Tuinkamer. Het concept wordt verjongd en er wordt meer gemikt op de regionale gast. “We bieden nu een take away menu aan voor € 25,50. Daarvoor heb je een heerlijk drie- gangen menu dat je thuis kunt opwarmen. Het leuke is dat we voor dit menu steeds een YouTube filmpje online zetten, waarin je kunt zien hoe je dit menu thuis kunt opmaken zodat het restaurant- waardig wordt”.

De Tuinkamer mikt straks niet alleen op gasten van “verder weg”, het is juist ook de bedoeling dat de regio De Tuinkamer ontdekt. Verder mag alles in een wat moderner jasje. De bediening zal wat jonger zijn en kok Roel Sieverink zal wat moderner en uitdagender gaan koken. Roel krijgt van Harald alle ruimte. De geboren Borculoër is inmiddels geen onbekende in de keuken van De Tuinkamer, al tien jaar kookt hij er. Harald vindt Roel een ster in het maken van gerechten met verrassende combinaties. “Ik laat hem hier ook vrij in, elke keer verrast hij mij weer”.

Terras staat inmiddels
Ondanks dat het Hotel geopend is en er take a way wordt aangeboden snakt het berdrijf erna om weer volledig open te gaan. De hoop is dat de terrassen in elk geval spoedig weer geopend worden. Inmiddels staat het terras weer op zijn plek. “Het valt wellicht vanaf de weg niet op, maar we hebben echt een fantastisch terras aan de achter kant van ons bedrijf” Zegt Harald. Aan de ondernemer zal het niet liggen, hij heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. “Mijn passie is mensen plezieren. Ik geniet als ik mensen zie genieten”. Wie alvast meer informatie wil over De Tuinkamer nieuwe stijl kan kijken ophttp://www.forrest-detuinkamer.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven