Hoe lang houdt de coalitie in Berkelland nog stand?

BERKELLAND – Een lange raadsvergadering werd uitgesmeerd over twee avonden. Het was voor de objectieve kijker genieten. En dat betekent in de politiek vaak dat het droevig is gesteld richting de inwoner. Hoe saaier de politiek, hoe beter er (met elkaar) bestuurt wordt. In Berkelland volgen er al twee dagen botsingen.

Het begon direct bij de (her)start van de raadsvergadering gisteravond. Nog niet eens fatsoenlijk begonnen, werd er al geschorst. Er was een motie erg laat doorgestuurd, dat Andra Weg (GroenLinks) aangaf geen mogelijkheid had gehad om zich goed voor te bereiden. Een schorsing volgde van een uur. Bennie Morsink riep nog: “Als het zo moet, doet OBL niet meer mee.” Maar de vergadering was al geschorst.

En om nu te zeggen dat de botsingen over grote dingen gaan, met veel impact voor de gemeente: dat gaat niet op. Op de eerste avond (dinsdag) werd er zo goed als de hele avond stil gestaan bij een bijzinnetje in het APV op initiatief van het CDA (zie dit uitgebreide verslag dat we maakten) en wisten zij zichzelf te isoleren van andere partijen, de coalitie én het college. Met name burgemeester Joost van Oostrum was niet blij met de inzet van de christelijke partij en deed een indringend beroep op hen om een andere manier van besturen te kiezen. Coalitiepartijen VVD en het grote deel van GemeenteBelangen kozen de kant van de burgemeester.

Woensdagavond was het vervolg van de raadsvergadering. De VVD had zich kritisch opgesteld bij zowel een zorg-onderwerp van toenmalig wethouder Van Haaren (CDA), als ook bij het zwembad in Ruurlo, een onderwerp van wethouder Bosman (GB). In de wandelgangen klonk vanaf dinsdagavond al het gerucht dat de VVD haar borst kon gaan natmaken voor een terugslag van de twee ‘getroffen’ coalitiepartijen.

Die klap leek er gisteravond te komen, een motie om zonneparken te verbieden. Het druist in tegen de afspraken die ook het CDA heeft gemaakt rondom gemeentelijke energieambities. Maar, zo vinden zij, er is veel te weinig gedaan door de wethouder om zonnepanelen op daken mogelijk te maken. Door verantwoordelijk wethouder Gerjan Teselink (VVD). Wat op voorhand op een herhaling van de dag ervoor leek te gaan lijken (het heen en weer gooien van grote woorden) strandde al snel toen bleek dat ook CDA-wethouder Ter Denge voor een deel verantwoordelijk is voor het onderwerp. Om een lang verhaal kort te maken: Het CDA trok de motie in en de sfeer in de Berkellandse gemeenteraad heeft weer de zoveelste, flinke, deuk opgelopen.

 

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Hoe lang houdt de coalitie in Berkelland nog stand?”

  1. Het feit klopt dat heer Teselink geen voldoende actie heeft ondernomen voor panelen op het dak er zijn nu bedrijven die een afwijzing krijgen omdat er parken komen. Nee meneertje Teselink offert liever hectares co2 verwerkenende oppervlaktes op voor horizon vervuiling

  2. Inderdaad erg jammer dat er niet voldoende actie is ondernomen om panelen op daken te plaatsen ipv parken aan te leggen. Geen gezicht en er waren meerdere opties!!

  3. Tja, in een fusie/ruzie gemeente zoals ‘ons’ berkUlland (2005-202?) is het niet verwonderlijk dat men de volwassenheid niet bereikt. Het gedrocht opgetuigd door cda en vvd op prov. niv. was gedoemd te mislukken, want wat hebben ze tot nu toe gedaan. Een gemeentehoes gebouwd voor 30 miljoen€, de zwembaden weggegeven voor UN euro, huize de kamp verkwanseld, de NUON verkocht voor 43 miljoen waarvan reeds 20 miljoen(hybride lening/, HUH?) is geschonken aan de VNG of BNG, massale bomenkap, en sloop teveel huurwoningen door pro-wonen i.h.k.v. stadsvernieuwing, het opstappen van leo s.(varkenslapje) en hans van b.(de man van 20%). De raad mot maar es lef tonen en een kattebelletje sturen aan willem a.(koning) om ontslag aan vee-vee-dee’r joost van oh? te verlenen, want zelfs als je deze jongen wilt benaderen moet je nog langs één of andere obscure ambtenares met links naar de pliesie

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven