Ondernemers en vereniging gezocht voor ‘meedoen-arrangement volwassenen met een minimum inkomen’


BERKELLAND – Dit jaar starten de Gemeente Berkelland met het meedoen-arrangement voor volwassen met een minimum inkomen. Met deze regeling gaan de gemeente inwoners ondersteunen met activiteiten en producten met een cultureel, sociaal, recreatief, educatief of sportief karakter. Hiervoor zoekt de gemeente ondernemers en verenigingen die deze activiteiten en producten willen aanbieden.

Hoe werkt het?
Volwassen met een minimuminkomen ontvangen via het meedoenarrangement een financiële bijdrage voor de activiteiten of producten. Deze bijdrage is € 300,- per inwoner per jaar en wordt betaald door de gemeente. Inwoners kunnen vervolgens dit budget in de webshop of direct bij uw onderneming of vereniging uitgeven. Voorbeelden van activiteiten en producten kunnen zijn: een lidmaatschap bij een sportvereniging, gitaarlessen of wandelschoenen. Alles verloopt via een mobiele app waardoor het voor inwoners, verenigingen en ondernemers erg gebruiksvriendelijk is.

Kansen voor uw onderneming of vereniging
Als u deelneemt, zorgt u ervoor dat inwoners met een minimum inkomen meer mogelijkheden hebben om mee te doen. Verder biedt het uw onderneming of vereniging kansen om meer bekendheid te genereren en meer klanten of leden te werven. U wordt dan in de webshop genoemd met het logo en informatie.

Interesse
De gemeente Berkelland voert deze regeling uit in samenwerking met de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA). Wilt u meer weten over het meedoenarrangement en hoe u kunt bijdragen? Stuur dan een mail naar [email protected]. U krijgt dan aanvullende informatie toegestuurd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven