Fratsen Ter observatie

Door Redactie op 06-06-2021

BERKELLAND – Ja leu ik heb `t ok al e kreggen, `t earste spuitje. Ik bun van 62 dus ik moch mienzelf anmelden. Wonder boaven wonder kon ik al noa dree dagen kommen. Ik mos der veur noar Borculo en doar zol ik `t Pfizer spuitje kriegen. Den naam al… Pfizer. As ie dat oetsprekt onder `t soep etten dan sprunk oe gebit oe zo oet de mond. Probear `t moar eens. Mooi is dan as ie doar bunt de leu te bekieken oftewal te observeren zoas ie dat deftig kunt neumen. Vulle proat zit der an gin mense .Moar der bunt der wat dee kiekt zo zoer dat `t moar good is dat ze een mondkepske op hebt. Wachten hoof ie der zowat neet en her en der stoat der leu dee oe van alles vroagt en dan mag ie wear een paar meter vedan lopen.

Ok de een bie de ander reageart anders op de prik, zal ok wal kommen met alle nieuws wat hieroaver e schreven wurdt. Mangs kun ie ok nog tevulle wetten want veural de dinge dee ie neet mot onthollen blieft oe altied deur de kop hen spoken.Zo had ik ok eens ne keare las van mien doem. Dan kun ie op internet via google intoetsen “las van den doem” en met een betje geluk krieg ie honderd antwoorden met de meest verschrikkelijke foto`s derbie. Een paar stukskes heb ik noa e leazen en mien las was al een stuk minder. Ik mos plotseling denken an een olde oetspraak; wat van eigens kump geet ok van eigens wear oaver. Dit geet natuurlijk neet oaveral bie op ,moar in `t geval van mien doem gelukkig wal.

Zo sprak ik ok en olde kundigheid bie `t prikken. Ik zeg zo dat is lange leene hoe geet `t dermet. Met een hoog stemmeke antwoord de bekende met; joa noe vedan geet `t wal wear. Ik zeg man wat heb ie `n hooge stemme e kreggen bun ie van `t fietspedaal af e schotten? Nea zeg was `t moar woar was `t antwoord. Ik mos veur een tiedje terugge noar `t zeekenhoes hen en had een breef e kreggen woar allemoale dure weurde in stonden ik kon der gin touw an vaste knuppen.Toen ze mien vroogen woar ik veur kwam zei ik dat`t iets met spatie te maken. De zuster zei o u komt voor de castratie?? Ik zegge joa dat geleuf ik wal. Toen ik later an `t biekommen was lag der ok een old mennenke noast mien. Ik zeg weurumme bun ie dan hier? Noa zegge e ik bun hier ter observatie en toen schot mien te binnen dat was `t woord woar ik neet op kon kommen.

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Eredivisiewedstrijd Polar Bears – Schuurman BZC afgelast door corona
BERKELLAND - Ondanks dat vandaag, zaterdag 25 september, opnieuw een aantal versoepelingen zijn doorgevoerd in de coronamaatregelen, is het duel tuss......
Lees verder »

Lezing ‘Op zoek naar leven in een evoluerend heelal’
RUURLO – op vrijdag 8 oktober biedt wetenschapsjournalist en publicist Govert Schilling bij KunstKring Ruurlo zijn toehoorders een boeiende presentat......
Lees verder »

Zonnebloem Borculo-Haarlo zoekt nieuwe voorzitter
BORCULO - De Zonnebloem, afd. Borculo-Haarlo is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter, Ton van Uem, heeft twee termijnen van 3 ja......
Lees verder »

Dames trimgroep zoekt nieuwe aanwas
EIBERGEN/NEEDE Iedere maandagochtend de week sportief beginnen met een trimloopje in de buitenlucht? Dat kan bij de dames trimgroep die wekelijks bij......
Lees verder »

Je bedrijfspand gezond houden? Denk dan hier aan!
BERKELLAND - Het bedrijfspand van jouw onderneming is natuurlijk de plek waar jij en alle andere medewerkers dienen te werken. Om een zo goed mogelij......
Lees verder »

Dr. Cas Weykamp neemt na 44 jaar afscheid van SKB
BERKELLAND - Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk neemt afscheid van dr. Cas Weykamp. Dr. Weykamp bouwde tijdens zijn carrière ......
Lees verder »

Herfstknutselen bij speeltuin De Berg in Neede
NEEDE - Ben jij ook zo dol op de herfst? Overal bladeren, dennenappels en mooie herfstkleuren... Daar gaan ze bij speeltuin De Berg in Neede wat mee ......
Lees verder »

Onbezorgd de weg op met Diks brommerverzekering
BERKELLAND - Wil jij ongestoord op je brommer rondtoeren door de omgeving van Berkelland, zonder problemen met hoogoplopende kosten te krijgen? Even ......
Lees verder »

Biodiversiteit Berkelland in beeld
BERKELLAND - Hoe gaat het met de dieren en planten in Berkelland? Deze vraag staat centraal in het nieuwe biodiversiteitsplan dat is aangeboden aan de......
Lees verder »

Auto raakt in Ruurlo beschadigd bij rit over busbaan
RUURLO - Een niet aller daagse uitruk voor de Ruurlose brandweer maandagavond. Een auto raakte in die plaats beschadigd nadat de bestuurder over een ......
Lees verder »

Paul ter Haar nieuwe directeur bij de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek
BERKELLAND - Paul ter Haar (57) is per 1 september de nieuwe directeur bij de werkorganisatie Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA). Hij g......
Lees verder »

Leger des Heils zoekt collectanten in Berkelland
BERKELLAND - Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Berkelland voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november t/m 4 december. Alleen met......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Park De Stroet
NEEDE - Onlangs tuffen ik met onze bezorgbusse hendig deur de Beltrumse stroaten. Neet vulle volk in de beene en ik mos denken an de familie Dute en ......
Lees verder »

Fratsen gemoffel
NEEDE - Kiek ie ok voetbalwedstrieden op `t EK ?? Dan vin ik `t altied mooi um de aparte dinge te zeen. Zoas `t publiek dat zut dat ze in beeld komp ......
Lees verder »

Fratsen Ter observatie
BERKELLAND - Ja leu ik heb `t ok al e kreggen, `t earste spuitje. Ik bun van 62 dus ik moch mienzelf anmelden. Wonder boaven wonder kon ik al noa dree......
Lees verder »

Fratsen Dummelig
NEEDE - An `t woord dummelig mos ik denken toen Rutte zich noa een wekke al neet mear kon herinneren wat e zeg had. Vrogger heb ik in `t mooie Reurle......
Lees verder »

NUB TV

film: Kijkje op de kermis in Borculo

Uit de krant

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »

Dorps Accommodatie Rietmolen bestaat 10 jaar
 RIETMOLEN – Op 29 mei was het precies 10 jaar geleden dat de Dorps Accommodatie Rietmolen, kort weg DAR, werd geopend. Rob Spikker werd in 2017 voor......
Lees verder »

Willy’s tuin column: De gratis EHBO-doos
BERKELLAND - EHBO met onkruid raar? Nee helemaal niet, je kent het alleen (nog) niet! Onkruid vind ik altijd zo negatief klinken, maar het kan ook hee......
Lees verder »

De woningnood is hoog, er is een groot tekort aan voedselbanken, maar jij kunt helpen.
BERKELLAND - Waar? Gewoon in je eigen tuin. Moeilijk? Nee hoor, kwestie van doen! Hoe? Hier en daar wat rommeltjes laten liggen, een bakje met water n......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: “Vandaag eten we onkruid!”
BERKELLAND - Nee, nu niet gelijk afhaken, je kent het niet, en wat een boer niet kent…..Probeer het maar een keer, net als ik. De eerste keer dat ik e......
Lees verder »