Dorps Accommodatie Rietmolen bestaat 10 jaar


RIETMOLEN – Op 29 mei was het precies 10 jaar geleden dat de Dorps Accommodatie Rietmolen, kort weg DAR, werd geopend. Rob Spikker werd in 2017 voorzitter van de DAR, maar was nauw betrokken bij de oprichting. Spikker was namelijk daarvoor 9 jaar lang voorzitter van v.v. Rietmolen, een van de deelnemers in de dorps accommodatie. “De DAR werd precies op het juiste moment gerealiseerd,” zegt Spikke, “na de oplevering van de DAR ging de gemeente subsidies afbouwen”. Het had tien jaar terug, of eigenlijk daarvoor al, heel wat voeten in aarde om de DAR te realiseren. Meerdere verenigingen moesten de handen in een slaan. Spikker geeft toe dat dit des tijds een hele kluif was. “De voetbal had een eigen accommodatie met eigen sportkantine, de tennis en de volleybal zaten midden in het dorp maar hadden verder niets”. Uiteindelijk kwam het tot een grote samenwerking en werd de huiskamer van Rietmolen, zoals de DAR ook wel wordt genoemd, geboren.

Trots
Spikker is altijd nog trots op wat er op deze plek in Rietmolen allemaal te vinden is. Een aantal voetbalvelden, tennisbanen, een grote sporthal. Tevens wordt de DAR gebruikt door de school en de kinderdagopvang. “Alles komt hier eigenlijk samen”. De ontwikkeling heeft na 2010 zeker niet stil gestaan, in tegendeel. Er is een kunstgrasveld aangelegd, buiten is er LED verlichting geplaatst en er liggen zonnepanelen op het dak. Tevens is de buitensport geprivatiseerd. Daar blijft het niet bij, want inmiddels is men drukdoende om binnen ook de verlichting te vervangen door LED verlichting. “Het is mooi om te zien dat we continu aan het ontwikkelen zijn, natuurlijk met als doel om ons voortbestaan te verzekeren.

Vrijwilligers bank
Door de opening van de DAR werden vrijwilligers vanuit diverse verenigingen samengevoegd. Het bestuur van de DAR besloot om een ‘Team Beheer’ op te richten. “Eigenlijk een bestuur onder het bestuur, zijn zorgen voor de planning van alle vrijwilligers”. Want binnen de DAR is er veel werk voor vrijwilligers, behalve de bardiensten moet je dan denken aan schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Het team beheer zorgt er voor dat alles op rolletjes loopt en de taken allemaal worden verdeeld.

Corona
Helaas heeft de corona pandemie er bij de DAR ook flink ingehakt. “De baromzet is toch de grootste bron van inkomsten, die hebben alle verengingen moeten missen in de afgelopen 1,5 jaar. Het is broodnodig dat alles weer open gaat, we hebben die inkomsten hard nodig”. Bang voor de toekomst is Spikker echter niet. “We zijn bezig met het opstellen van een beleidsplan. We willen de DAR in de toekomst nog breder gaan inzetten, we zien kansen overdag. Dan wordt de DAR nog maar minimaal benut. We denken aan activiteiten voor ouderen. Het is belangrijk dat onze verenigingen qua ledenaantal stabiel blijven. Daardoor zal de DAR ook kunnen blijven bestaam”.

Dorpshuis van het jaar verkiezing
Spikker kijkt terug op 10 mooie jaren. Er waren geen noemenswaardige problemen of tegenslagen. Van een ding baalt de voorzitter altijd nog wel, het mis lopen van de titel “Dorpshuis van het jaar”. Eind 2019 kreeg Rietmolen te horen dat hun Dorps Accommodatie genomineerd was voor deze prestigieuze prijs. Het scheelde niet veel, maar de DAR zag de prijs aan haar neus voorbij gaan. “Balen, dat was echt de kroon op ons werk geweest”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven