Militaire oefening voor helikopterpiloten


BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 18 tot en met 22 oktober 2021 een oefening voor helikopterpiloten. De oefening speelt zich af in delen van de provincies Overijssel en Gelderland. Er doen 15 militairen, 6 bedrijfswagens en 2 helikopters mee.

Het doel van de oefening
De helikopterbemanningen worden getraind in het opsporen van doelen. Er wordt gebruikgemaakt van de bedrijfswagens en opblaasbare doelen. De meeste vliegbewegingen zijn naar verwachting in het midden van het oefengebied. Daar ligt Berkelland niet.

Bij de oefening wordt laag gevlogen, hiervoor is een tijdelijk laagvlieggebied aangevraagd. Op maandag 18 tot en met donderdag 21 oktober wordt er gevlogen tussen 12.00 en 22.30 uur. Op vrijdag 22 oktober wordt er gevlogen tussen 9.30 en 16.00 uur.

Gebruik van wegen en terreinen
Er wordt in principe gebruikgemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. Willen de militairen iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren of beheerders. Er wordt geprobeerd overlast en hinder te voorkomen.

Extra aandacht voor COVID-19
Personeel van Defensie behoort tot een vitale sector. Ze is daarom deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. Daardoor kan Defensie de noodzakelijke ondersteuning aan de samenleving bieden, en de al opgedragen missies uitvoeren. Ondanks de vrijstelling treedt militair personeel zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering, het RIVM (Rijksdienst Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het CEAG (Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid).

Heeft u schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht. Bellen of mailen kan ook: 030 218 04 20 of [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven