Partij Zappeij officieel, voormalig D66 Berkelland raadslid op de lijst


BERKELLAND – De Berkellandse Burgerpartij van voormalig PVDA wethouder Jan Zappeij komt er definitief. Zappeij was vanmorgen bij de notaris om de akte te laten passeren. “De partij bestaat nu officieel”, zegt Zappeij, “morgen hebben we een afspraak met de griffie en vrijdag vergaderen we weer met de hele club”.

Lijst met 8 kandidaten
Volgens Zappeij staan er in maart 8 namen op de kieslijst. Een daarvan is een oude bekende, Ge Westra uit Gelselaar. Hij begon zijn Berkellandse politieke loopbaan in 2005, toen hij voor Gemeentebelangen Berkelland in een commissie zat. Westra stond op plek zes van de kieslijst, maar Gemeentebelangen behaalde destijds maar 3 zetels. De financieel specialist, zoals Zappeij hem noemt, keerde de partij echter al snel de rug toe na gemor rondom de positie van toenmalig fractievoorzitter Cees Warle. In 2010 dook hij weer op, toen op de lijst van D66 Berkelland. Na een periode van vier jaar in de gemeenteraad vertrok hij in 2014 uit de lokale politiek. Zeven jaar later duikt hij dus weer op. 

HBO student
Zappeij, die zelf overigens ook namens D66 in de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Borculo zat, wil nog niet alle namen van de lijst prijsgeven. Wel kan hij de naam van HBO student Floris Beekmann uit Ruurlo verklappen. “Een groot politiektalent”. Zo belooft Zappeij. Met de Berkellandse Burgerpartij lijken er 8 partijen mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Berkelland. Behalve de Burgerpartij zijn de de lokale partijen Ondernemend Berkelland en Gemeentebelangen en de landelijke partijen CDA, PVDA, VVD, GroenLinks en D66. 

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Partij Zappeij officieel, voormalig D66 Berkelland raadslid op de lijst”

  1. Waarom doet Jan Zappeij uit Ruurlo, zo vlak voor de verkiezingen, zo ondoorzichtig en zo geheimzinnig met de naam, het programma en de namen van de 8koppige ledenlijst van zijn nieuwe politieke partij in de gemeente Berkellland. Is zijn initiatief tot al weer een lokale partij in Berkelland er één van nieuwe wijn in oude D66 en/of weej goat voor nee, zakken? Burgers hebben meer dan ooit behoefte aan echte openheid en waarachtige duidelijkheid in een gemeente B, waar de burger met list en bedrog en corrupte vriendjes politiek, uit alle macht, structureel buiten spel wordt gehouden. De kliek in Borculo waar de gemeente raad politiek inferieur is en opereert als een tijger zonder tanden!! De linkse politiek met de NEP-Democratie van VVD,CDA, D66 en PvdA staat op instorten, geloof me! De Maffia is uiteindelijk ook opgerold. Ik daag je als vriend Zappeij uit, voor een eerlijk, goed maar scherp gesprek

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven