Herbouw Assinkbrug over Buurserbeek levert fraaie wandelroute op in grensgebied Twente en de Achterhoek


EIBERGEN – Met de herbouw van de Assinkbrug over de Buurserbeek heeft het grensgebied van Twente en de Achterhoek er weer een fraaie wandelroute bij. Eric Ooink heeft er recent via Facebook (in groep Oud-Haaksbergen), al uitvoerig over gepubliceerd. Hij meldde dat deze nieuwe brug vlak voor de kerstdagen gereed is gekomen: “Hierdoor is er een fraaie wandelverbinding ontstaan tussen de landgoederen Het Lankheet en Het Assink. Ruim tien jaar had er geen brug gelegen op de plek waar toch al ‘sinds mensenheugenis’ een brug aanwezig was geweest. De oude Assinkbrug was kort na 2010 vanwege bouwvalligheid ontmanteld. Het was een particuliere brug met houten brugdek en fraaie smeedijzeren leuningen. De vraag is hoe lang deze brug reeds een voorganger heeft gehad? Het exacte antwoord moet ik schuldig blijven, maar ik vermoed vanaf de Franse tijd.”


Door Arend Heideman

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Herbouw Assinkbrug over Buurserbeek levert fraaie wandelroute op in grensgebied Twente en de Achterhoek”

  1. Zeker weer een mooie wandelroute er bij waar de hond weer vast moet, de wolf welkom is. Langs de Buurserbeek waar je geen eend ziet is het zeer frusterend voor de doorsnee wandelaar die bij deze prachtige waterpartij met de hond aan de riem moet. Jammer!!

  2. Mark Grootemaat

    Nou, als wandelaars met honden deze netjes aangelijnd houden komen eenden en andere vogels wellicht ook naar dit gebied.

  3. Weet je waar Nederlanders beroemd om worden/zijn?……….. Het is nooit goed of deugd niet.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven