Ruim 220 extra bomen in straten, wijken, buurten en bijzondere plekken


BERKELLAND – De afgelopen tijd hebben 84 inwoners en buurten aangegeven waar zij graag een boom willen in de openbare ruimte Berkelland. Nu is het bijna zover dat we kunnen beginnen met het planten van deze bomen. Heeft u ook een boomwens ingediend? Dan krijgt u hierover persoonlijk bericht.
Per ingediende boomwensplek heeft de gemeente gekeken of het planten van de boom mogelijk is. Aan een aantal boomwensen kunnen we niet tegemoet komen. Dat heeft bijvoorbeeld te maken dat de plek geen gemeentegrond is, of dat er te weinig ruimte is om een boom te kunnen planten. Begin 2022 starten we met het planten van ruim 220 extra bomen in Berkelland. In overleg met de aanvrager maken we afspraken over onder andere een passende boomkeuze en moment van planten.

De raad is bij de begroting 2021 akkoord gegaan met de uitvoering het plan ‘Meer bomen in Berkelland’. Het plan is gericht op natuurbewustzijn, biodiversiteit en CO2 reductie. In totaal bestaat ‘Meer bomen in Berkelland’ uit 4 onderdelen. Een onderdeel hiervan is de actie boomwensplekken, waarbij inwoners hun wens kunnen aangeven voor extra bomen in het openbaar gebied. Eind 2022 beginnen we een actie waarbij inwoners zelf een boom kunnen ontvangen om in de eigen tuin te planten. Deze actie pakken we op per kern en loopt tot eind 2024.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Ruim 220 extra bomen in straten, wijken, buurten en bijzondere plekken”

  1. Mooi idee, poten is niet zo moeilijk maar om ze in leven te houden is een ander verhaal. Hoevaak zijn er langs de rondweg nieuwe beuken gepoot,al vele jaren achtereen , maar water geven Ho maar, vooral in de droge zomers. Steeds haan er weer n flink wat dood, er wordt gezegd dat nieuwe poten goedkoper is dan al die verzorging. Ik vind wel dst als he nieuwe bomen poot verzorg ze dan ook.

  2. Robin Madretsma

    Vreemd dat bij nieuwbouwplannen veel publiek groen wordt afgeraden door de gemeente Berkelland omdat het onderhoud te duur wordt. De extra bomen zullen wel uit een ander subsidiepotje komen.

  3. Hallo, voor bij ons in het parkje mag ook een boom komen. 5 jaar geleden is de boom weggehaald maar er is nooit een nieuwe voor gekomen. Dus graag aan de waakgaardenstraat ook weer een nieuwe boom.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven