Start bouw 9 woningen op plek voormalig Partycentrum ’t Haantje


NEEDE – Het college van B&W heeft enige tijd geleden besloten om in te stemmen met het verzoek om 9 woningen te realiseren op de locatie ’t Haantje aan de Borculoseweg 111. Wethouder Maikel van der Neut zei in oktober 2020: “Al lange tijd staat ‘t Haantje in Neede leeg. Met deze ontwikkeling knappen we deze plek op en bouwen we woningen voor onze inwoners die aansluiten bij hun wensen. Ook voor de voormalige kerk aan de Hoeveweg/Blikweg is geen nieuwe bestemming gevonden. Het is daarom een mooie plek voor woningen voor starters. Ik kijk met vertrouwen richting de ontwikkelaars en de plannen die zij in Neede willen realiseren.”

Transformatielocatie
Op deze locatie behoort woningbouw tot de mogelijkheden, omdat het een transformatielocatie is en aan een belangrijke invalsweg in Neede ligt. De ontwikkelaar, Arenberg Invest BV, deed het voorstel hier 9 woningen te bouwen. Het gaat om 8 twee-onder-één-kapwoningen (o.a. geschikt voor starters) en 1 vrijstaande woning. 

Hekken geplaatst
Wethouder Maikel van der Neut reageert vandaag wederom, dit keer op zijn facebookpagina “De hekken staan bij ‘t Haantje in Neede. Hier komen 9 nieuwe woningen die verkocht zijn aan Needenaren. De raad stelde gisteren (dinsdag 18 januari, red.) unaniem het bestemmingsplan vast. Mooi dat deze transformatie nu ook echt gaat beginnen!”. 

Foto: Maikel van der Neut

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Start bouw 9 woningen op plek voormalig Partycentrum ’t Haantje”

  1. …twee-onder-één-kapwoningen (o.a. geschikt voor starters…
    Uiteraard gaat een starter fysiek passen in deze woningen, wellicht alleen qua budget niet🤔
    Doet natuurlijk geen afbreuk aan het goede initiatief, maar scoren door ‘starter’ hier te willen gebruiken!

  2. mooi dat dit van start gaat,maar waarom moet alles zo lang duren,in deze tijd van woningnood,er zijn genoeg plannen in de ijskast,die snel tot ontwikkeling moeten komen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven