Stichting HIER heeft plannen op voormalige Leo-Stichting in Borculo


BORCULO – Stichting HIER heeft de wens om zich te vestigen aan de Slotlaan 1-1a, 2 en 3 in Borculo, ook wel de voormalige Leo-Stichting genoemd. Op deze locatie wil Stichting HIER een dagbestedingsmogelijkheid, woonruimte (groepswonen) en 20 woningen voor haar cliënten realiseren. Het college van B&W staat hier positief tegenover. Stichting HIER wil haar plan in twee fasen ontwikkelen. In de eerste fase willen zij Slotlaan 2 en 3 in gebruik nemen voor circa 28 cliënten. Het college vraagt Stichting HIER dit verder uit te werken.

Stichting HIER
Stichting HIER is een zorgorganisatie die zich inzet op gezinshuiszorg, verblijfgroep en wonen met focus op zelfstandigheid. Ze helpt cliënten met alle hulpvragen zowel op (psycho)sociaal-, maatschappelijk en dagbestedingsgebied. In Winterswijk is Stichting HIER al jaren midden in een woonwijk gevestigd waar ze haar dagbesteding (c.a. 800 m2) en vier crisiswoningen heeft.

Logische ontwikkeling
Burgemeester Joost van Oostrum: “We zien dit als een logische ontwikkeling voor de invulling van enkele leegstaande panden”. De komst van Stichting HIER zal voor de buurt wel even wennen zijn. “Dat begrijpen we. Alles wat nieuw is, is spannend. We moeten oog hebben voor dat gevoel. Dat heeft tijd nodig. Maar we merken ook dat als mensen elkaar ontmoeten, er een klik kan ontstaan. Ik hoop dat we dat hier ook gaan meemaken. Daar heb ik alle vertrouwen in”.

Vervolg
Het college van B&W wil in principe medewerking verlenen aan de plannen, maar er moeten nog wel een aantal stappen worden gezet, voordat de plannen definitief doorgang kunnen vinden. Dat betekent dat Stichting HIER aan de slag gaat om haar plannen verder uit te werken en te bespreken met onder andere omwonenden.

Ook moet de procedures voor de benodigde vergunningen worden opgestart.

D66 Berkelland verbaast 
D66 Berkelland laat weten op te kijken van het voornemen van het college om medewerking te verlenen aan het verzoek van Stichting HIER en stelt hierover dinsdagavond vragen in de raad. “Zo’n ingrijpende wijziging in de buurt die tot veel ongerustheid leidt daar moet je een ander proces voor met elkaar afspreken en niet de buurt met een min of meer voldongen feit confronteren. Het is maar zeer de vraag of deze invulling wenselijk is”. Aldus fractievoorzitter Han Boer van D66 Berkelland.

 

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Stichting HIER heeft plannen op voormalige Leo-Stichting in Borculo”

  1. Schets mij verbazing dat bep. partijen gelijk negatief reageren.
    Komen er een keer positieve geluiden voor invulling, waar menigeen op zit te wachten, wordt gelijk de mond gesnoerd en voor omstanders voer gegeven.
    Waarom niet eerst beredeneren vanuit de positieve kant.
    Wie weet komen er door eerst positieve geluiden af te geven, nog betere plannen op tafel.
    Succes.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven