Anjo Bosman blijft lijsttrekker en wethouderskandidaat voor Gemeentebelangen Berkelland


BERKELLAND – Met pijn in haar hart en naar lang wikken en wegen nam Anjo Bosman, naar eigen zeggen, dinsdagmiddag afscheid als wethouder van Berkelland. Ze diende haar ontslag in. Vanavond is er een raadsvergadering, maar die is online. Die confrontatie zag Bosman niet zitten. “En ik loop lang genoeg mee om te weten wat er zou gaan gebeuren”. Laat ze aan de redactie van Nieuws uit Berkelland weten.

Persoonlijk gemaakt
Bosman kijkt duidelijk anders tegen de situatie aan dan het grootste deel van de raad. “Ze moesten toch een stok vinden om mee te slaan. De situatie van ’t Timpke stond gewoon benoemd in de begroting. Destijds heeft er niemand iets over gezegd, niet in het college nog in de raad”.  Bosman vind het geen toeval dat het nu komt. “Het wordt nu persoonlijk gemaakt en de verkiezingen staan voor de deur”. 

Gemeentebelangen meer dan 100% achter Bosman
Afgelopen week heeft Bosman tijdens een vergadering met haar fractie, bestuur en kandidatenlijst de vraag gesteld of zij aan kon blijven als lijsttrekker. “Hier werd volmondig ja opgezegd, iedereen staat 100, wat zeg ik, 500% achter mij binnen de partij. Ik blijf lijsttrekker en zeker ook wethouderskandidaat voor een nieuwe periode”. Bosman kan zich zelf recht in de spiegel aan kijken, zo laat ze weten. “Kijk met participatie kun je nu eenmaal niet iedereen tevreden stellen, maar ik heb als wethouder altijd gehandeld samen met de burgers”. Bosman geeft aan altijd open en transparant te zijn. “Dubbele agenda’s en politieke spelletjes? Dat ken ik niet en daar doe ik niet aan”. 

Altijd voor Berkelland
“Ik ben altijd wethouder voor Berkelland geweest, nooit voor me zelf of voor mij partij. Het is genieten als wethouder, heerlijk tussen de mensen”. Als het aan Anjo Bosman ligt stopt het verhaal zeker niet hier. “Voor nu ga ik mij volledig inzetten voor mijn partij, ik kijk uit naar de campagne tijd en de verkiezingen, daarna sta ik weer klaar voor vier jaar wethoudersschap”. 

Burgemeester gaat mensen mens Anjo Bosman missen
Burgemeester Joost van Oostrum reageerde ook op het vertrek van Bosman. “Anjo is een buitengewoon fijn mens met het hart op de goede plek, ze wilde altijd opkomen voor Berkellandse zaken. Haar vertrek is ingegeven door de politieke situatie, ik ga het mensen mens Bosman missen”. 

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Anjo Bosman blijft lijsttrekker en wethouderskandidaat voor Gemeentebelangen Berkelland”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven