Berkellandse Burgerpartij: Sporthal Ruurlo moet in centrum blijven


RUURLO – In Ruurlo heerst al langere tijd onrust over de plek waar de nieuwe sporthal moet komen. Eén optie is zwembad De Meene. Twee andere opties bevinden zich in het centrum en wel bij voetbalvereniging Ruurlo en iets verderop aan de Nieuweweg. Over deze keuze lopen de meningen lopen sterk uiteen. Felle discussies op de Sociale Media vinden plaats. In de gemeenteraad is daarom de mogelijkheid genoemd een enquête te houden onder de bevolking. De Berkellandse Burgerpartij laat weten niet te geloven dat dit een oplossing dichterbij brengt.

Grotere verdeeldheid
Lijsttrekker Jan Zappeij vreest dat de verdeeldheid alleen maar groter zal worden. “Van een veenbrand krijg je dan een uitslaande brand. De verschillende partijen zullen om het hardst oproepen voor hun optie te stemmen. Maar zo krijg je geen winnaars, enkel verliezers”. Hij vind het beter te kijken wat de gebruikers van de huidige sporthal vinden. En dan is het opvallend dat alle binnensportverenigingen unaniem kiezen voor een centrale plek in het dorp. Een keuze die ook door het onafhankelijke externe onderzoeksbureau en de Sportfederatie Berkelland wordt gesteund. En een keuze die ook grote voordelen biedt voor de kinderen van de Willibrordusschool omdat de loopafstand, net als nu, erg klein blijft.

Knoop snel doorhakken
Zappeij: “De gemeenteraad moet z’n verantwoordelijkheid nemen en de knoop snel doorhakken. Dit proces duurt nu al 5 jaar. Het dak van de oude sporthal is lek en men blijft maar kissebissen over de aanpak. Voor sommigen zal de keuze pijn doen, maar beter een korte pijn dan een lange. Werk dus snel de voor- en nadelen uit van de twee centrale plekken. En kom op basis daarvan tot een definitieve keuze die leidt tot een bouwkrediet door de gemeenteraad”.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Berkellandse Burgerpartij: Sporthal Ruurlo moet in centrum blijven”

 1. Gert-Jan Zonneveld

  Erg tendentieus om te beweren dat de Berkellandse pilitieke partijen hier 5 jaar lang niets mee gedaan zouden hebben.
  De verantwoordelijke wethouder heeft hier zonder goed overleg en zonder draagkracht vooraf te zoeken een bommetje laten vallen door de locatie De Meene aan te wijzen als plek waar de nieuwe sporthal zou moeten verrijzen. Dat is niet handig, maar symboliseert in mijn ogen de afstand tussen de politiek en burgers.
  Verder is dhr Zappij een belanghebbende in deze als ‘ aanwonende ‘ bij locatie de Meene, dus vertelt hij een ‘ gekleurd’ verhaal, en heeft hij er baat bij dat de sporthal niet bij locatie De Meene komt. Erg makkelijk om zo een punt te maken voor je eigen partij

  Los hiervan ben ik overigens wel voorstander van het bouwen van de nieuwe sporthal in het centrum van Ruurlo.!

 2. Beetje lastig beoordelen zonder alle feiten en opties…

  Zijn ”de gebruikers” niet vrijwel alle Ruurloërs op de een of andere manier? Niet alleen de besturen van de verenigingen die nu gebruik maken van de sporthal en de voetbalvelden? Een enquête voor heel Ruurlo lijkt me niet meer dan logisch in deze, maar dan wel met alle info over de meedingende locaties.

  En wat gebeurt er met het kleine gymzaaltje aan de schoolstraat? Als die afgebroken zou worden de sporthal zou op dezelfde locatie blijven, kunnen de leerlingen van de Willibrordusschool wel lopen, maar zijn de 2 andere scholen langer onderweg dan nu…

  Maar hey… wie ben ik? Slechts een Ruurlose die hemelsbreed ongeveer op dezelfde afstand van zowel de huidige sporthal als de Meene woont, met 2 kinderen in de basisschoolleeftijd. 😉

 3. Hoe ver kun je gaan om te proberen een sporthal niet bij jou in de buurt te krijgen? Sommige mensen richten er zelfs een partij voor op lijkt het. Het probleem is echter: er is geen visie over de bouw van een sporthal en dat is de basis voor alle ellende waarin we nu zitten. Men springt in een auto en gaat rijden maar…. Waarheen? Hoeveel passagiers? De juiste auto?
  Ieder bedrijf heeft een missie, een plan om die missie gestalte te geven. Laat er nu eindelijk eens iemand opstaan in onze gemeente die alle emoties over de sporthal in Ruurlo overboord gooit en als een manager de problematiek waarin we zitten gaat benaderen en vooral oplossingsgericht te werk gaan. Moeilijk voor de politieke partijen in Berkelland met de verkiezingen voor de deur maar toon eindelijk eens ruggengraat !!

 4. Dicht bij de bron

  Ik citeer: Hij vind het beter te kijken wat de gebruikers van de huidige sporthal vinden. En dan is het opvallend dat alle binnensportverenigingen unaniem kiezen voor een centrale plek in het dorp.’
  Dit is niet de unanieme keuze van de binnensport verenigingen, er hebben namelijk geen leden raadplegingen plaats gevonden. De besturen van de verenigingen zijn individuen die zich voordoen als een groter geheel!

  Volgende citaat: ‘Een keuze die ook door het onafhankelijke externe onderzoeksbureau en de Sportfederatie Berkelland wordt gesteund.’
  Ironisch dat buurtbewoner Dhr. Zappei zelf bestuurslid is van sportfederatie Berkelland…
  Daarnaast: hoe onafhankelijke is een ‘onafhankelijk onderzoek’ waarbij bijna NIET gekeken is naar de feiten; maar waarbij bij bij een bijeenkomst aanwezige belanghebbenden (‘toevallig’ een hele grote groep lobbyisten voor locatie voetbal samengekomen zijn) en massaal post-its hebben geplakt met hun persoonlijke standpunten. Dit is geen onderzoek, maar een onprofessionele en niet op feiten gebaseerde onderzoeksmethode waarbij meningen verzamelen zijn om een ‘conclusie te trekken’

  Laatste citaat: ‘En een keuze die ook grote voordelen biedt voor de kinderen van de Willibrordusschool omdat de loopafstand, net als nu, erg klein blijft.’
  Nu is het zo dat de Kerst Zwart school verder van de hal af zit, een school me meer leerlingen… als je het objectief bekijkt zit en een bereiking maakt is de hal bij het zwembad voor 80% van de basisschool leerlingen gelijk of dichterbij. (Driesprong, Wonderwijs en Kerst zwart)

  Maar ik ben het er helemaal mee een Dhr. Zappeij, er was eenmaal een kleine lekkage destijds met de storm, het bouwen van een nieuwe hal kan niet wachten!! En wel op de grond wie het Zwembad GRATIS te beschikking stelt, dan kunnen we direct beginnen met graven en dat scheelt de bevolking van Berkelland weer een miljoen aan ruimingskosten welke bij het voetbalveld ook extra gemaakt zouden moeten worden!!

  Gebruik je hoofd en de feiten; niet de pech dat het in uw achtertuin zal komen, want er zijn helaas altijd gedupeerde buurtbewoners. Toen u destijds hierheen verhuisde voor uw ‘rust’ had u dit al kunnen weten!

 5. wat een grap die meneer Zappeij. Heeft ie het over steun van Sportfederatie Berkelland. hij is daar bestuurslid!!! heb van horen zeggen dat daar ook flinke verdeeldheid over was. als je de sportfederatie mailt met vragen krijg je geen reactie. Die federatie zou er toch voor iedereen in Berkelland moeten zijn? om nog maar te zwijgen dat Zappeij buurman van het zwembad is. over belangenverstrengeling gesproken. geen aandacht meer geven aan die man. als import ruurloer heeft hij geen idee wat er speelt (toch wel belangrijk als je burgerpartij heet!!!!) De gemiddelde ruurloer is het meer dan zat dat individuen zich voordoen alsof ze namens hun vereniging praten en het project alleen maar vertragen. Kap daar eens mee!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven