Definitief einde aan bingo avonden Needse Schutterij bij De Olde Mölle


NEEDE – De bingo avonden van de Needse Schutterij keren niet meer terug bij De Olde Mölle. Deze avonden vonden jaren lang plaats, maar hieraan kwam abrupt een einde door dat de wet deze avonden niet langer meer toe staat. Inmiddels heeft er een gesprek plaats gevonden tussen de Gemeente Berkelland en de Schutterij, maar dit heeft niet geleid tot een oplossing. De Schutterij bekijkt nog wel of er een andere locatie kan worden gevonden. Hieronder de verklaring die Sandra Baas van de Needse Schutterij zojuist gaf:

“Beste liefhebbers van de Needse Bingo. Helaas hebben wij geen goed nieuws, de Bingo bij De Olde Mölle mag definitief niet meer gehouden worden. Volgens de Alcoholwet mogen er geen bingo’s en andere kansspelen (met uitzondering van speelautomaten) plaatsvinden in een horecalokaliteit. Dat betekent dat er geen bingo georganiseerd mag worden in de ruimten waar normaal gesproken alcohol wordt geschonken. Dat er op het moment van de bingo geen alcohol wordt geschonken, doet niet ter zake.
Wij hebben ons best gedaan, en geprobeerd om de bingo te behouden. Helaas het is een wet, en dan kun je niets anders dan stoppen. We willen als bestuur van de Needse schutterij kijken of er nog andere mogelijkheden zijn, om uit te wijken naar een ander gebouw/ clubhuis.
Want als we een ruimte vinden die niet als horecalokaliteit op de drank- en horecavergunning vermeld wordt, dan mag je in die ruimte wel een bingo organiseren. De gemeente heeft zijn excuus aangeboden, het was niet netjes hoe het gegaan is. Daar waren wij het zeker mee eens. We willen Gini bedanken voor enorme inzet, zij was elke week de drijvende kracht achter de bingo, en De Olde Molle, bedankt voor alle jaren bingo bij jullie, en inzet elke maandagavond. Dank aan alle bingo liefhebbers die elke maandagavond uit keken naar een avond bingo vol gezelligheid, ook naar jullie een woord van dank. We hadden het als bestuur zo graag anders gezien.
Namens het Bestuur Schutterij Neede, mvg Sandra Baas-Temmink”.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Definitief einde aan bingo avonden Needse Schutterij bij De Olde Mölle”

 1. Dinie Haarman

  Dit doet heel veel pijn bij veel mensen. Er wordt een plezier afgenomen. Na een paar jaar geen bingo nu niks meer.

 2. Verkapte horeca alias zuipketen in berkelland zien sensor dw vingers?
  Geen kennis vergunningen brandveiligheid enz
  Los van inkomsten van speel automaten en hoog en laag alcohol verkoop!
  Ja Joost in heel berkelland 😉

 3. BELACHELIJK VOOR WOORDEN !!!

  Pak de ouderen alles maar .

  Vooral de drugshandel niet aanpakken ,
  dat is namelijk niet verslavend .

 4. Hoe is het mogelijk dat een simpele bingo niet mag worden gehouden in een horecagelegenheid , waar heel veel mensen een gezellige avond hebben , en tegelijkertijd in het casino in Enschede gedronken , gegeten en gegokt mag worden zoveel men wil , en dat alles georganiseerd door de overheid.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven