Gemeente Berkelland plant 950 bomen


BERKELLAND – De buitendienst van de gemeente Berkelland is druk met het planten van 950 bomen. Voor een deel gaat het om uitvoering van de herplantplicht voor gekapte bomen die door de extreme droogte van de laatste jaren zijn afgestorven. Voor een ander deel gaat het om ‘gaten’ in de bomenrijen in de bermen op te vullen.

Om de biodiversiteit te vergroten wordt er voor gekozen om verschillende soorten aan te planten, zoals iep, zoete kers, els, grove den, berk, acacia en linde. Het aanplanten van bomen in de open bomenrijen en lanen zal in de komende jaren een vervolg krijgen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Gemeente Berkelland plant 950 bomen”

 1. Een geweldig plan al dat groen.
  Maar ik zag ook graag wat meer kleur in Berkelland,
  Alle gemeenten hebben kleurige bloem bakken,
  lantaren hebben bloem bakken.
  In berkelland vindt je niet één bakje of bloemetje.
  groeten Frans de tuinman

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven