Gemeente trekt vergunning bingo Needse Schutterij in


NEEDE – De wekelijkse bingo van de Needse Schutterij wordt voorlopig even stop gezet omdat de gemeente Berkelland de vergunning heeft ingetrokken. “De reden is dat de bingo een kansspel is en je mag geen kansspel houden in een zaal waar een alcohol vergunning is”.  Legt Gini Floors uit. “We spelen al zoveel jaren bingo bij Café Restaurant de Olde Mölle, de horecagelegenheid is zelf ook hevig ontdaan is door dit bericht”. Gisteravond zijn de mensen ingelicht die altijd deelnemen, die reageerden allemaal erg teleurgesteld. “De bingo in Neede is een begrip waar veel mensen van heinde en verre op af komen om ook eens een leuke avond te hebben. En dit al meer dan 30 jaar lang”. Het bestuur van de Needse Schutterij is inmiddels bezig om naar een oplossing te zoeken. “Vele, veelal oudere mensen, genoten altijd van hun avondje uit en nu wordt dit hun ook al afgenomen”.

Gemeente Berkelland geeft reactie 
“Wij gaan in gesprek met de vereniging omdat er binnen de Wet op de kansspelen mogelijkheden zijn om een bingo te organiseren”. Laat gemeentewoordvoerster Henny Roos weten. “Helaas mag dat niet in een horecagelegenheid”.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Gemeente trekt vergunning bingo Needse Schutterij in”

 1. Meer dan 30 jaar overal gemogen. En nu naar de erge lockdown ook dat nog afpakken . Wordt wakker gemeente.

 2. Nu na zoveel jaar mag het in eens niet wel vreemd moeten jullie het op campings ook niet meer goed vinden daar word ook genoeg gedronken in de kantine en laat die boa. ’s eens door de straten van Berkelland lopen kunnen ze zien dat de grasvelden vstuk gereden worden laat die mensen gewoon bingo spelen ze hebben al zo weinig

 3. tjonge tjonge, wat zijn ze weer goed bezig.
  Snap het wel hoor al die voornamelijk oudere hangjongeren, die nog enig vertier hebben bij het uit de band springen tijdens een bingo. nippend aan hun advocaat met slagroom.
  nee dan is het toch beter om dit te verbieden door het intrekken van de vergunning.
  en vervolgens in het achterhoek nieuws maar pagina grote oproepen doen dat de ouderen eenzaam zijn, en de ouderen de dan nog wat ondernemen die gaan we nu ook maar richting eenzaamheid duwen. Schaam u Gemeente Berkelland. met enig gevoel voor empathie kunt u vast wel een hardheidsclausule of een gedoogreden vinden.

 4. Zo blijkt maar weer eens dat die verkapte werkelozen waarschijnlijk nog nooit in een Holland Casino zijn geweest . Hoezo geen alcohol daar of zijn dat daar geen kansspelen .
  Typisch amtenaren voor elke oplossing zien zij alleen maar problemen . Te triest voor woorden. . Hebben ze 30 jaar lang liggen slapen daar .

 5. Yesssssssssss weer een goed punt van “De Gemeente Berkelland” Te vies voor woorden, Heb al vaker gezegd in dit “gemeentebestuur” zijn geen mensen maar varkens aan het werk (of beledig ik nu onze knorrevrienden) Diep en diep triest dit

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven