Gemeente wil snel keuze voor sporthal locatie in Ruurlo


BERKELLAND – Tijdens de raadsvergadering van 15 februari 2022 heeft de gemeenteraad over de voortgang sporthal Ruurlo een motie aangenomen waarin het college is opgedragen alle activiteiten in dit traject te staken en uiterlijk 8 maart met (een delegatie van) de raad in overleg te gaan over hoe nu verder. Dinsdag 8 maart heeft het overleg tussen de delegatie van de gemeenteraad en wethouder Gerda ter Denge namens het college plaatsgevonden.

Uitkomst van gesprek 
“Iedereen is voor een goede sporthal in Ruurlo”. Zegt Ter Denge. “Helaas kan niet iedereen tevreden gesteld worden met de uiteindelijke keuze. Het in de raadsbrief ‘Tussenrapportage locatie onderzoek binnen sportaccommodatie Ruurlo’ van 24 januari 2022 aangekondigde ophalen van reacties bij de inwoners van Ruurlo vindt niet plaats. Het college bereidt zo spoedig mogelijk een voorstel aan de gemeenteraad voor waarin de keuze voor één locatie wordt voorgelegd. Het voorstel wordt gemaakt op basis van het programma van eisen en de informatie die er op dit moment ligt. Daarbij vormen de kosten en realisatietijd de basis van het voorstel. De gemeenteraad neemt over het voorstel van het college een besluit”.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Gemeente wil snel keuze voor sporthal locatie in Ruurlo”

 1. Geen goed plan!!

  Dit betekent dat gezien de karige vertegenwoordiging van Ruurlo in de Berkellandse politiek ( hooguit 10 procent) er beslist wordt over onze Sporthal door mensen uit Borculo, Neede en Eibergen.
  Beter is goed en overwogen , met een raadpleging van alle belanghebbende Ruurloers, een besluit nemen dan nu een haastige beslissing !
  Het verwijt te krijgen dat Ruurlo zelf schuldig is aan deze politieke onderbezetting neem ik dan maar voor lief.
  Belangrijker is dat zoveel gemeenschaps geld goed besteedt moet worden en vooral in overleg . Het inmiddels bekend geworden plan van Tennisvereniging Ruurlo biedt wat mij betreft een goed lange termijn perspectief en veel mogelijkheden tot een in de toekomst noodzakelijke samenwerking tussen de verschillende sportverenigingen op allerlei gebied.
  Het volledig negeren van de in de Raadsbrief aangekondigde raadpleging onder Ruurloers is dan ook volstrekt onjuist!

 2. Gerrit Halfman

  Ben ik helemaal mee eens het is niet alleen de sporthal kwestie. Maar met veel Ruurlose aangelegen heden. Ik denk zelf dat er raadsleden zijn die nog nooit in Ruurlo zijn geweest en nog teveel besluiten genomen worden. In de raadzaal. Ja je kunt reageren via een website. Maar ik vind democratie nog altijd face to face. Maar nu komen er weer verkiezingen 16 maart dan is alles weer mogelijk en de burger belangrijk. Maar als er dan een college gevormd is. Kunnen ze de burger niet meer herinneren. Het moet anders. 16 maart kunnen wij kiezen.
  Gerrit Halfman.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven