MeerBomenNu plant op 11 en 12 maart 1400 bomen en struiken

BERKELLAND – Op 11 en 12 maart nodigt Meer Bomen Nu alle inwoners van Berkelland uit voor een bomen(ver)plantdag. Samen maken we met 1400 bomen en struiken 4 Berkellandse bermen groener om klimaatverandering te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Daarnaast delen we 4.000 bomen en struiken gratis uit voor Berkellandse tuinen. Meer Bomen Nu is de landelijke campagne die jonge boompjes en struiken verplant van kansarme naar kansrijke plekken. Jonge boompjes die op de ene plek ongewenst zijn of te dicht op elkaar groeien, krijgen in de vier bermen in Eibergen, Berkelland de kans om uit te groeien tot volwassen exemplaar. Deze verplantmethode is logisch maar toch innovatief en wint steeds meer grond in Nederland. Iedereen die komt helpen, krijgt zelf ook een boom of struik mee naar huis. Help je mee planten of wil je gratis bomen hebben voor je eigen tuin? Meld je hier aan. 

Hanneke van Ormondt van Meer Bomen Nu: “We zijn erg blij dat we in Berkelland de kans krijgen om bomen in de berm te planten. Nederland telt vele duizenden kilometers berm en dat is dé plek om meters te maken voor klimaat en natuur. En Berkelland is dé gemeente die daar het allermeeste werk van maakt want ze hebben al 33 kilometer berm voorzien van bomen en bloemen de afgelopen jaren. Fijn dat we samen Nederland sneller kunnen vergroenen.

Waar en wanneer

  • Vrijdag 11 maart, 09-12 uur – oogsten aan de parkeerplaats kruising Lebbenbruggedijk met Galgenveldsdijk, Borculo·        
  • Vrijdag 11 maart 13-17 uur – planten aan de Zuid Rekkenseweg of Zaterdagweg, Eibergen. 
  • Zaterdagochtend 12 maart 09-12 uur – planten aan de Boksveensweg, Eibergen. 
  • Zaterdagmiddag 12 maart 13-17 uur – planten en bomen uitdelen aan de Hoonesweg, Eibergen

4000 gratis bomen
Iedereen die komt helpen krijgt bomen mee naar huis. En op zaterdagmiddag worden nog eens 4000 boompjes en een paar struiken uitgedeeld. Het gaat om zaailingen van 50-200 cm hoog. Deze berken, grove dennen, haagbeuken, esdoorns, lijsterbes, vuilboom, eik en lariks zijn met veel liefde door vrijwilligers verzameld en hopen nu een mooi plekje in een achtertuin. Kom jij wat bomen redden? Meld je dan hier aan.

Meer Bomen Nu: iedere boom een tweede kans

Meer Bomen Nu is de landelijke campagne van Urgenda, bedacht door MEERGroen en opgeschaald met de Caring Farmers, die jonge zaailingen en stekken verhuist van kansarme naar kansrijke plekken. Opschot dat op de ene plek ongewenst is, wil een ander graag planten.  

Met 3.000 vrijwilligers, 100 bomenhubs, 250 oogstlocaties en 700 plantlocaties bij boeren en burgers verspreid door het land, proberen wij Nederland sneller en goedkoper te vergroenen. Zo willen we klimaatverandering remmen, biodiversiteit herstellen en iedereen handelingsperspectief geven.  

We werken met zaailingen van knie tot manshoogte en van alle niet-invasieve en voor 90% inheemse soorten. Ook verzamelen en planten we stekken van vlier, vlinderstruik, wilg, populier en vijg. Afgelopen winter gaven wij 500.000 zaailingen en stekken weg van 100 verschillende soorten met een slagingspercentage van 80%.  

Meer informatie en video’s vind u op www.meerbomen.nu bijvoorbeeld deze waarin Belgische minister en Eurocommissaris Timmermans erg enthousiast zijn om met deze manier grote slagen te kunnen maken in Europa: https://youtu.be/m7nXTLBByRE.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “MeerBomenNu plant op 11 en 12 maart 1400 bomen en struiken”

  1. Wij wilden ook meer groen maar zonder aankondiging kapt de gemeente 3 bomen bij ons in de straat

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven