Partij van de Arbeid Berkelland begint Meldpunt Energiearmoede


BERKELLAND – Steeds meer huishoudens krijgen te maken met energiearmoede. De Partij van de Arbeid begint een meldpunt voor inwoners van Berkelland die hun energierekening niet meer kunnen betalen door de steeds stijgende prijzen. De energieprijzen stijgen al jaren. Sinds de Russische inval in Oekraïne zijn de prijzen voor gas en brandstof nog veel sneller omhooggegaan. De energielasten zullen waarschijnlijk de komende periode stijgen. In Berkelland hebben steeds meer huishoudens moeite om hun energierekening te betalen. Als mensen meer dan 10% van hun inkomen aan energie besteden, is er sprake van energiearmoede. De PvdA Berkelland opent een meldpunt om dit probleem in Berkelland in kaart te brengen. Inwoners kunnen vanaf nu online reageren op berkelland.pvda.nl/energie. Op zaterdag 12 maart voert de PvdA-afdeling in de hele gemeente actie om het meldpunt onder de aandacht te brengen en ervaringen van mensen op te halen met energiearmoede.

Fractievoorzitter Betsy Wormgoor: ‘Er moet haast gemaakt worden! We zien dat landelijk de politiek afwachtend reageert. Ook in de gemeente Berkelland is dat het geval, terwijl steeds meer mensen elke maand moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen.’

Energiearmoede komt vooral voor bij mensen met een laag inkomen. Het kan mensen met een smalle beurs diep in de problemen brengen. De gemeente en andere instanties kunnen in veel gevallen ondersteuning bieden, bijvoorbeeld met energiecoaches of tegemoetkomingen op de energierekening. Maar, de omvang van het probleem en de persoonlijke gevolgen ervan zijn onvoldoende in beeld. Met het Meldpunt Energiearmoede wil de PvdA de ernst van de energiearmoede in Berkelland aantonen, zodat de gemeente en andere organisaties gericht maatregelen kunnen nemen.

Zaterdag 12 maart van 11.00 tot 14.00 uur is het Meldpunt Energiearmoede van de PvdA Berkelland aanwezig op de volgende locaties:

· Neede: Ten Caote Plas (parkeerplaats bij Lidl);

· Borculo: Stationsweg (parkeerplaats bij Aldi/Coop);

· Ruurlo: Wildenborchseweg 12 (bij Aldi);

· Eibergen: Brink.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Partij van de Arbeid Berkelland begint Meldpunt Energiearmoede”

  1. Maar wel op vakantie, luxe wagens op de oprit, dure smartphones, mooie foto’s op feesboek van kijk mij eens lekker leven van etcetera. Het valt allemaal wel mee. Het wordt misschien zwaar, maar het zal wel.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven