Suzan Zieverink uit Ruurlo goed bezig in voorrondes EK2022


RUURLO – Op zaterdag 12 maart werd de één na laatste wedstrijddag van de Champions Tour onderdeel veld en zetten georganiseerd door de NKB. Het strijdtoneel was ditmaal de veldbaan in Lattrop Brecklenkamp. Tijdens 2 omlopen van 600 meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De 10 beste heren en 6 beste dames mogen naar het EK2022 in Sleeswijk Holstein.

Blessure
De veldbaan was in goede conditie na een week van mooi zonnig weer. Vanuit de Achterhoek was alleen Ruurloër Suzan Zieverink (KV ’t Broek Ruurlo) van de partij. Haar broer Patrick moest helaas door een blessure verstek laten gaan. Bij de dames was de eerste omloop op het veld van een goed niveau. Kleine verschillen tussen de nummer 1 en 2 welke met 8 schoten binnen kwamen. Suzan werd 5e met een redelijke score van 9 schoten en 66,90 meter. In de tweede omloop ging het beter en kwam ze op een score van 8 schoten en 37,50 meter. Dit was goed voor een prima 3e plaats.

Duitse zetkloot
Bij het onderdeel zetten (alleen de afstand door de lucht telt) startte Suzan met 2 prima schoten van ca. 45 meter. Helaas ging het 3e schot iets te laag en eindigde op 38,45 meter. Hierdoor kwam ze ca. 1 meter te kort voor de dagzege die met 129,70 m. naar Silke Tulk ging. De dames gooien tijdens deze wedstrijden met de 375 gram zware Duitse zetkloot. Er is nog 1 wedstrijddata voor het onderdeel veld en zetten gepland. Kansen op deelname EK 2022 onderdeel veld en zetten zijn behalve voor Suzan ook nog voor Patrick zeer wel mogelijk. De volgende en laatste ronde op veld is 9 April 2022 in Reutum. 26 maart is de volgende CT straatwedstrijd, waar namens de AKF, naast Patrick en Suzan Zieverink, ook Jurgen te Brake van KV Zwolle aan deelneemt.

Foto: Ter illustratie

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Suzan Zieverink uit Ruurlo goed bezig in voorrondes EK2022”

  1. Pas bij ‘zetkloot’ wist ik zeker dat het hier klootschieten betrof, misschien toch eerder in de tekst ergens een verwijzing naar de sport doen. Of is Suzan Zieverink zo’n grote naam in de klootschietwereld (en daarbuiten 😉 )?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven