Tennisvereniging Ruurlo mengt zich in discussie sporthallocatie Ruurlo

RUURLO – In de afgelopen periode heeft Tennisvereniging Ruurlo (TVR) met interesse de ontwikkelingen rond de keuze en locatie van een nieuwe sporthal in Ruurlo gevolgd. TVR ziet dat de verdeeldheid tussen de inwoners, de verschillende sportverenigingen, de zwembadstichting, gebruikers en politiek niet bijdraagt aan het realiseren van een nieuwe sporthal. “Het tot nu toe doorlopen proces verdient geen schoonheidsprijs en het is in de actuele situatie onduidelijk hoe en wanneer volgende stappen worden gezet. Die onzekerheid is voor alle betrokkenen ongewenst en TVR brengt daarom een nieuwe variant in discussie. Deze variant biedt een nieuwe kans om uit de impasse te komen en om de uiteindelijke keuze te vereenvoudigen en te versnellen”.

Open voor gesprek
Tot op heden heeft de tennisvereniging zich niet actief gemengd in de discussies en niet de publiciteit gezocht. In de vier onderzochte varianten is de locatie van het tennispark immers geen optie geweest. TVR is in een gesprek in 2020 door de toenmalige wethouder en enkele ambtenaren op de hoogte gebracht van de plannen en de ontwikkelingen en heeft regelmatig contact gehad met de Stichting Zwembad Ruurlo. TVR heeft daarbij steeds aangegeven open te staan voor gesprekken over samenwerking en het delen van voorzieningen.

Verplaatsing
TVR laat weten dat het in de basis bereid is mee te werken aan een verplaatsing van haar tennisbanen zodat het huidige park met zes banen gebruikt kan worden voor de bouw van een nieuwe sporthal. Een verplaatsing van de tennisbanen kan plaatsvinden in zuidwestelijke richting, waarmee TVR onderdeel blijft uitmaken van de sportfaciliteiten op locatie de Meene.

Volgens het opgestelde programma van eisen voor de nieuwe sporthal is het benodigde bouwblok nagenoeg gelijk aan de grootte van het bestaande tennispark. Door de huidige ontsluiting via de Loolaan naar het zwembad voor het langzame verkeer te gebruiken, zoals voetgangers en fietsers, kan er een veilige aansluiting worden gecreëerd op de bestaande “rode” fietspaden. “Zo blijft een veilige en verlichte ontsluiting intact die voor iedereen bekend is vanwege zijn/haar bezoek aan het zwembad”.

Nieuwe weg
Gemotoriseerd verkeer kan volgens het plan van de tennisvereniging worden ontsloten via een nieuw te creëren aansluiting op de Wiersseweg. “Door deze ontsluiting kan ook de ijsbaan worden betrokken bij de plannen. En met de juiste planologische invulling kan ook het jaarlijkse Reurpop festival hiermee haar voordeel doen. Daarnaast biedt deze ontsluiting meer mogelijkheden om verkeersbewegingen van gemotoriseerd verkeer in het centrum te beperken, wat aansluit bij de centrumplannen. De twee onderzochte varianten op de Meene stuiten op bezwaren van omwonenden (het Loo) tegen het bouwvolume dicht tegen hun achtertuinen en tegen de ontsluiting (Wiersseweg/Loolaan). In de door TVR voorgestelde variant worden deze bezwaren voor een groot deel weggenomen. Locatie de Meene is toekomstbestendig. Er is bijvoorbeeld ruimte om in de toekomst de voetbalvelden te verplaatsen. Daarmee biedt deze locatie de enige kans om uit te groeien tot een multifunctioneel complex van sportvoorzieningen. Dat zo’n complex veel beter past aan de rand van een dorp dan op een centrale plek, mag duidelijk zijn. Een goede planologische inpassing van een omvangrijk bouwvolume als een sporthal is objectief gezien op de onderzochte centrumlocaties niet mogelijk”. Zo vindt de tennisclub.

Voetbalvelden verplaatsen
“Door eventuele verplaatsing van de voetbalvelden ontstaat (op termijn) ook op een logische en aantrekkelijke plek in het dorp extra ruimte voor woningbouw. Het zoeken naar oplossingen voor dit maatschappelijk vraagstuk verdient een hoge prioriteit. Zonder nader onderzoek te hebben gedaan zou op basis van de gepresenteerde investerings- en exploitatieoverzichten een verplaatsing van de zes tennisbanen binnen de geschetste scenario’s kunnen vallen. Deze optie biedt een betere en mogelijk snellere oplossing dan de tot nu toe onderzochte varianten. We gaan ervan uit dat ook andere partijen, wanneer zij objectief en vanuit gezamenlijke belangen deze nieuwe variant beoordelen, tot dezelfde conclusie komen.
Vanzelfsprekend begrijpt Tennisvereniging Ruurlo dat voor deze ideeën en plannen verdere uitwerking, overleg en toestemming noodzakelijk is van alle betrokkenen. Zo ook van haar eigen leden. En dat reeds gepresenteerde plannen moeten worden herijkt. Echter kan een totaal nieuwe frisse kijk ook bijdragen aan een verhoudingsgewijs snelle realisatie van een multidisciplinaire sportlocatie binnen de financiële kaders in de gemeente Berkelland. Uiteraard neemt de politiek de definitieve beslissing, maar wij willen graag een bijdrage leveren om uit de ontstane impasse te komen. Het enige wat TVR aan alle betrokkenen vraagt is om serieus naar de voorgestelde optie te kijken”.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Tennisvereniging Ruurlo mengt zich in discussie sporthallocatie Ruurlo”

  1. Nieuw licht in de duisternis!! Goed plan en ook goed doordacht!! Zeker een nieuw plan om rekening mee te houden. TVR. Petje af voor het meedenken!!

  2. Wat een prachtig voorbeeld van omdenken en meedenken. Ik hoop dat de gemeente hier haar voordeel meedoet en openstaat voor dit idee.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven