Bevrijdingsvuurestafette Berkelland 2022

EIBERGEN – Het Bevrijdingsvuur is een indrukwekkend symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede. Het herinnert ons aan het feit hoe kwetsbaar en kostbaar onze vrijheid is. Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 mei plein in Wageningen.

Sinds jaar en dag halen loopgroepen uit het hele land het Bevrijdingvuur op uit Wageningen.
“Wij gaan namens de gemeente Berkelland het ‘Berkellands Bevrijdingsvuur’ ophalen. Na afloop van de dodenherdenking op 4 mei in Eibergen vertrekken wij centraal vanuit de Dom in Eibergen naar Wageningen. Daar wordt om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken”. Zegt ASV Eibergen. 

Na de startceremonie vertrekken we met het ‘Berkellands Bevrijdingsvuurestafette’ richting Eibergen. We lopen in estafette terug, de groep wisselt om de 3-5 kilometer en lopen in totaal een afstand van ongeveer 85 kilometer. De (hard)lopers worden voorgegaan door (voor)fietsers, die zorgen voor het vervoer van vuur. De andere lopers volgen ons met een bus en kunnen dan zo tussendoor hun nachtrust pakken.

Op 5 mei tussen 08.00 en 08.30 uur zetten de lopers voet in Berkelland, in Veldhoek. Van hieruit gaat het bevrijdingsvuur verder naar Eibergen met begeleiding van “Keep them Rolling”. In Haarlo sluiten nog een aantal lopers aan, voor de laatste 5 km. Rond 10.30-11.00 uur komen we in Eibergen aan en zal het bevrijdingsvuur door de burgemeester worden ontstoken. Onder muzikale begeleiding van het dames trio Déja Vu is er voor de deelnemers en vrijwilligers een brunch. Ook zijn de voertuigen van “Keep them Rolling” te bezichtigen en delen zij een verassing uit aan de kinderen.

Oproep
“Het zou fijn zijn als er in Eibergen “gevlagd” wordt zeker langs de route. Ook zouden wij het leuk vinden als we in Eibergen worden onthaald door langs de route te gaan staan of naar de Brink komen. Samen maken we er een mooie Bevrijdingsdag van!”.

Er zijn nog enkele plek, dus meld je nog snel aan via [email protected] want VOL=VOL

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Bevrijdingsvuurestafette Berkelland 2022”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven