Meer bloemrijk gras in de kernen van Berkelland

BERKELLAND – Dit jaar worden in Borculo, Ruurlo en Rekken diverse gazons omgevormd naar bloemrijk gras. In Eibergen, Neede en Beltrum is vorig jaar al gestart met het omvormen van gazons naar bloemrijk gras.

Gemeente Berkelland wil het groen zoveel mogelijk ecologisch gaan beheren. Dit moet zorgen voor meer natuurwaarde in de kernen. Door gazons om te vormen naar bloemrijk gras zijn er meer kansen voor diverse dieren en planten in de kernen. Denk aan vogels, vlinders en bijen. Ook willen we zo werken aan een beter ecologisch evenwicht zodat er meer natuurlijke vijanden komen van de eikenprocessierups.

Bloemrijk gras in de kernen wordt 2 keer per jaar gemaaid. De gemeente heeft hiervoor een speciale machine aangeschaft, die het afgemaaide gras direct meeneemt. De ontwikkeling van bloemen zal geleidelijk zijn. Op enkele zichtplekken zullen bloemen worden ingezaaid om bepaalde soorten te stimuleren. Ook als er bloemen worden ingezaaid, duurt het een jaar voordat er echt een bloemrijker resultaat te zien is.

Langs voetpaden en fietspaden wordt de 1e meter als gazon gemaaid. Ook veldjes die bedoeld zijn om te spelen blijven als gazon gemaaid.

Op de volgende locaties worden gazons omgevormd naar bloemrijk gras met ingang van dit jaar:
🌾Borculo: Needseweg, Oude Needseweg, gedeelte park bij gemeentehuis, achter Eikenlaan, Marktstraat, Morsmanhof langs de sloot, Barchemseweg, Graaf Wichmanstraat, Hogenweerd, Markerichter/Elbrink, Ruurloseweg.
🌸Ruurlo: deel buitenzijde rotonde Groenloseweg-Joostenkamp Venterkamp, achter Vlierbes en Braam, hoek Molenlaan-Borculoseweg, hoek Willem Alexanderlaan-Wildenborchseweg, strook bij Dalkruid, gedeelte bij de Vijverweg.
🌻Rekken: veld tussen Hölterweg en Lindevoort

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Meer bloemrijk gras in de kernen van Berkelland”

  1. Dacht dat Neede,Noordijk,Rietmolen,Eibergen,Hupsel,enz ook bij Berkelland horen.Waarom word daar dan niet gezaaid met wildbloemen?Of komen hier de gemeenteambtenaren niet.NEEDE ligt altijd aan de laatste tit!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven