Ruurlo krijgt een Boni Supermarkt


RUURLO – Boni is voornemens om 8 winkels te kopen van PLUS. PLUS heeft hiervoor goedkeuring aan de Autoriteit Consument & Markt gevraagd (ACM). Op 21 december 2021 keurde de ACM de fusie tussen PLUS en Coop goed op voorwaarde dat er 12 winkels vervreemd worden. Door de voorgenomen verkoop aan Boni wordt de eerste stap om invulling te geven aan deze voorwaarden genomen. Het betreft de winkels in Harmelen, Hollandscheveld, Ruurlo, Stolwijk, Terborg, Wehl, Groot-Ammers en Ravenstein. In Ruurlo gaat het om de overname van de Coop winkel aan de Leeuwerikstraat.

Duncan Hoy, algemeen directeur van PLUS: “Door de fusie tussen PLUS en Coop hebben we de schaal om de klant met nog meer slagkracht te bedienen. Een belangrijke stap voor de toekomst van ons bedrijf. Door de verkoop van 8 winkels hebben we een goede invulling kunnen geven aan de voorwaarde die de ACM aan ons stelde. Wij wensen de teams een mooie nieuwe start bij Boni.

Bouke van der Wal, algemeen directeur van Boni: “De aankoop van 8 winkels geeft een impuls aan ons bedrijf. Door het servicegebied van Boni uit te breiden bieden wij nog meer consumenten de mogelijkheid om voordelig goede kwaliteit boodschappen in huis te halen. Wij kijken er naar uit om dit samen met onze nieuwe collega’s te realiseren.

Boni heeft een concentratiemelding ingediend bij de ACM voor de aankoop van deze 8 winkels en PLUS heeft de ACM om goedkeuring voor de voorgenomen verkoop gevraagd. Voor de overige vier winkels loopt het proces nog en zijn er op dit moment geen mededelingen over te doen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Ruurlo krijgt een Boni Supermarkt”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven