Avond vol herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Borculo


BORCULO – Op woensdag 11 mei was er een speciale avond in het muziekcentrum Haarloseweg in Borculo. Deze avond werd organiseert door de Historische Vereniging Borculo in samenwerking met muziekvereniging Volhardin. Het was een avond vol met herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Borculo. Verschillende sprekers vertelden hierover. Onder andere Aart Drost, de zoon van burgemeester in oorlogstijd in Borculo en Margreet van Dijk over de bevrijding van Borculo n.a.v. dagboeknotities van haar vader. Daarnaast vertelden n.a.v. verslagen van ooggetuigen over het oppakken van de familie Spanjar en het bombardement waar jonge kinderen het leven lieten, zoals Ingrid van Huijstee. Deze avond er werd ook verteld over de Borculoër die sneuvelde tijdens WOII maar (nog) geen plek kreeg op het oorlogsmonument.

Foto’s Jaime Lebbink

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Avond vol herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Borculo”

  1. Een Borculose die geen plek kreeg ? In Ruurlo is er ook eentje.
    Jan Eggink. 1942. Geraakt door een Duitse kogel. Overleden in ziekenhuis van Deventer. Hij was bij de marechaussee .staat niet op monument omdat er gezegd wordt dat de overval in Goor is gebeurt. Tja. Inwoner van Ruurlo is het toch ?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven