Bankfraude Borculo in Opsporing Verzocht

BORCULO- Een bejaarde vrouw werd slachtoffer van bankfraude. Haar bankrekening werd leeggehaald. Uit politieonderzoek blijkt dat dezelfde verdachten eerder toe hebben geslagen in Borculo en Winterswijk.

Op donderdag 3 februari rond 11.00 uur werd een 74-jarige inwoonster uit Meppel gebeld door iemand die zich uitgaf als een medewerker van de fraudebestrijding van een bank. Met frauduleuze handelingen werd geprobeerd een groot bedrag van haar bankrekening af te schrijven, maar dankzij de bank werd dit voorkomen.


Grote geldbedragen

Een zogenaamde medewerker van de bank zou bij het slachtoffer thuis langskomen om de problemen rond haar bankrekening op te lossen. Rond 12.00 uur die dag kwam er een man bij haar aan de deur die werkzaam zou zijn bij haar bank. De zogenaamd medewerker heeft een ‘onderzoek’ ingesteld aan haar computer en kreeg het slachtoffer zo ver dat ze hem haar bankpas en pincode mee heeft gegeven. In korte tijd werden er grote geldbedragen overgeboekt van haar spaarrekening naar de betaalrekening. Er werd geld opgenomen bij geldautomaten in Meppel en haar pas werd ook gebruikt in Amsterdam. Al deze transacties werden opgemerkt door haar bank en de 74-jarige werd hiervan in kennis gesteld. Haar bankrekening werd daarna direct geblokkeerd.

Borculo en Winterswijk
Door de politie werd een onderzoek ingesteld.  Via bewakingscamera’s werden opnames van de verdachte gemaakt.  Onderzoek wees uit dat deze verdachte zeer vermoedelijk op 26 januari 2022 een 79-jarige inwoner uit Borculo en op 1 februari 2022 een 85-jarige inwoonster uit Winterswijk door bankfraude opgelicht heeft. De werkwijze die gebruikt werd bij al de drie oplichtingen kwamen (bijna) overeen.

Opsporing Verzocht
Op dinsdag 3 mei wordt in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze drie zaken en worden de videobeelden en foto’s van de verdachte getoond. Ook worden er beelden getoond van de VW-up waarin de verdachte reed.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Bankfraude Borculo in Opsporing Verzocht”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven