Franske van Hooijdonk is benoemd tot griffier van Provinciale Staten


BERKELLAND – Provinciale Staten van Gelderland hebben Franske van Hooijdonk met ingang van 11 mei 2022 benoemd tot griffier. De afgelopen tien maanden was zij al interim-griffier voor de Staten van Gelderland. Franske van Hooijdonk was eerder griffier in onder andere gemeente Veenendaal en gemeente De Bilt.

De voorzitter van de werkgeverscommissie Gerhard Bos: “Wij zijn blij dat we Franske van Hooijdonk hebben kunnen benoemen. Franske kan sturing en inhoud geven aan de verbindende rol die de griffie heeft in het contact tussen Provinciale Staten (PS) en Gedeputeerde Staten (GS) en het contact tussen PS en de ambtelijke organisatie. Daarnaast heeft zij als geen ander oog voor de doeltreffendheid van het besluitvormingsproces en weet zij de provincie én PS ook buiten de eigen organisatie in positie te brengen.”

PS hebben te maken met maatschappelijke opgaven die steeds complexer worden. Hierdoor veranderen de omstandigheden waarin PS hun werk moeten doen. Dit geldt zowel op maatschappelijk als bestuurlijk vlak. Opgaven worden steeds meer in samenhang met elkaar benaderd, het draagvlak verandert én de verwachtingen van inwoners nemen toe. Gerhard Bos: “Wij kijken ernaar uit om samen met Franske te werken aan al die opgaven die voor ons liggen!”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven