Melkveehouders woedend op Jumbo Supermarkten


BERKELLAND – Op de redactie van Nieuws uit Berkelland komen veel reacties binnen van Berkellandse melkveehouders die hun beklag doen over Jumbo Supermarkten. De supermarktketen uit Veghel, met in Berkelland vestigingen in Neede en Eibergen, kampt met een tekort aan melk in de winkels. Jumbo “Landelijk hebben we te maken met een tekort aan melk. De oorzaak ligt bij het feit dat we te maken hebben met geen tot weinig neerslag waardoor het gras te weinig vocht heeft. Hierdoor is de productie van melk veel te laag t.o.v. de vraag”. Volgens de melkveehouders is dit absoluut een broodje aap verhaal. “Landelijk heeft uitsluitend Jumbo te maken met een tekort aan melk. De oorzaak ligt bij het feit dat Jumbo niet bereid is om voor de producten die de melkveehouders verkopen een eerlijke prijs te betalen aan producenten en leveranciers”. Zo laten diverse boeren uit Berkelland weten aan onze redactie. De boeren maken zich boos omdat Jumbo nu de schuld in de schoenen van de boeren schuift.

Haal melk bij de boer aan huis
Boerin Monique Schreurs uit Beltrum laat weten dat mensen die in de supermarkt geen melk kunnen krijgen bij haar kunnen komen. “Schappen leeg? Geen melk te krijgen? Kom met je eigen fles of emmer naar melkveehouderij de Weiden, Schuurmansweg 6 in Beltrum. Er wordt zo een liter verse koemelk voor je uit de tank gehaald. Puur natuur 1 euro per liter”. Staat op haar facebookpagina te lezen. 

Foto: Deze afbeelding stuurden een aantal boeren naar onze redactie. Op internet gaan nog meer voorbeelden de ronde. 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Melkveehouders woedend op Jumbo Supermarkten”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven