Stichting Zwembad Ruurlo blij met locatiekeuze sporthal


RUURLO – Stichting Zwembad Ruurlo is zeer verheugd bekend te kunnen maken dat het college van B en W van de gemeente Berkelland aan de gemeenteraad zal voorstellen, de nieuw te bouwen sporthal bij Zwembad de Meene te plaatsen. Wethouder Gerda ter Denge heeft dit nieuws afgelopen dinsdag bekendgemaakt.

Het gelopen proces, dat geleid heeft tot deze besluitvorming, is tumultueus geweest. Tweemaal is door externe bureaus uitvoerig onderzoek gedaan naar de beste locatie voor de nieuwe sporthal en na beide trajecten is het college van Burgemeester en Wethouders  uitgekomen bij het zwembad. Uit het laatste onderzoek kwam naar voren dat locatie de Meene bijna 7 ton voordeliger uitvalt, waarmee het zwembad de voorkeur kreeg.

Opluchting onder bestuur en personeel
Binnen de stichting heeft dit besluit tot enorme opluchting geleid. Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo: “We zijn verheugd dat Zwembad de Meene voor de tweede keer op rij als beste locatie gekozen is. Ook het personeel en onze vrijwilligers zijn ontzettend blij, na zolang in spanning te hebben gezeten. Het is fijn dat er nu baanzekerheid is”.

Stichting stelt grond gratis beschikbaar aan gemeenschap
50 jaar geleden heeft baron van Heeckeren van Kell de grond rondom zwembad ‘De Meene’ geschonken aan de Ruurlose bevolking. Stichting Zwembad Ruurlo bezit sindsdien deze grond en het in 1973 gerealiseerde zwembad. We zijn trots te kunnen melden dat we nu de grond gratis ter beschikking stellen aan het publieke doel: een nieuw te bouwen sporthal. Zo kan op een goede en mooie locatie een nieuwe sporthal gerealiseerd worden voor alle sporters!

Door het gratis aanbieden van de grond draagt de stichting bij aan een kostenbesparing van de nieuw te bouwen sporthal. Dit heeft een gunstig effect op de businesscase voor de gemeente. Tegelijkertijd werken we hard aan het zo laag mogelijk houden van de kosten door het harde werk die onze 50 vrijwilligers leveren. Dankzij hen kan Stichting Zwembad Ruurlo de (exploitatie)kosten zo laag mogelijk houden. Naast onze vrijwilligers hebben wij vaste personeelsleden die zowel inzetbaar zijn op ons zwembad als bij de sporthal. Dit biedt ook synergievoordelen.

Mooie kansen op sportpark de Meene
Naast het buitenbad liggen er tennisbanen op de grond van de Meene. In de zomer wordt actief waterpolo, beachvolleybal en handbal bedreven. Het is praktisch dat alles nu op één locatie geconcentreerd wordt, waardoor veel synergievoordelen ontstaan. Zowel voor de sporters die op het bad komen als op het vlak van duurzaamheid en energiebesparing. Met deze clustering van sportfaciliteiten wordt het fundament voor een sportieve toekomst voor Ruurlo alleen maar steviger. Bas Bernauer ziet veel kansen in het zoeken van verbinding: “Het is belangrijk om de samenwerking met elkaar op te zoeken. Samen activiteiten te bedenken en sporten aan elkaar verbinden. Dat versterkt de binding in een dorp”.

Steun van inwoners
Na de bekendmaking afgelopen dinsdagmiddag stond de telefoon van bestuursleden van Stichting Zwembad Ruurlo roodgloeiend van enthousiaste inwoners. Van telefoontjes tot ongelimiteerde appjes en zo’n 300 reacties op Facebook. Het bad in Ruurlo, voor en door Ruurloërs is springlevend. Bas Bernauer is onder de indruk: “De positieve energie die al deze mensen brengen is ongelofelijk. We hebben zoveel kansen met de voorzieningen op de Meene. We willen de locatie nog meer laten floreren!”.

Om tot slot af te sluiten met de woorden: “We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en zullen ons maximaal inzetten om De Meene om te toveren tot een nog mooiere Reurlse ontspanningsplek. Dit doen we graag met alle Reurlsen, waaronder zeker de buurt en alle sporters. Volgend jaar bestaat de stichting 50 jaar. We zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Een unieke plek in een fantastisch dorp. Hand in hand met de blik vooruit!”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Stichting Zwembad Ruurlo blij met locatiekeuze sporthal”

  1. wat een goede locatie! veel mogelijk heden om sport bij elkaar te hebben. top!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven