Bouke Winters (OBL) teleurgesteld in raadsleden van andere partijen


NEEDE – Bouke Winters is heel erg teleurgesteld in zijn collega raadsleden van de andere partijen. Het nieuwbakken raadslid van OBL was de afgelopen weken erg druk geweest met een motie. “Met mijn motie was ik al een week of 2 aan de gang. Dit heb ik ook heel transparant met de gehele raad gedeeld en bespreekbaar gemaakt”. Laat de Needenaar weten. Met de motie van Winters had de gemeenteraad zich uit kunnen spreken tegen het gedwongen onteigenen van boeren. “De gemeenteraad heeft zich helaas niet uitgesproken in de motie tegen het gedwongen onteigenen van boeren”, laat Winters teleurgesteld weten.

VVD komt in eens met een motie
Winters is meteen het vertrouwen in zijn collega’s kwijt. “Dinsdag, op de dag van de inbreng, heb ik telefonisch vernomen van het CDA, VVD, GB, BBBL dat ze voor mijn motie zouden gaan stemmen. Van BPB had ik al bevestigd op de 25e Juni dat ze ook voor zouden stemmen. Het zou een ruime meerderheid halen”. Winters ging dus vol goede moed naar de raadsvergadering van dinsdag. “Tot mijn verbazing kwam de VVD vlak voor de raadsvergadering met een motie, heel toevallig, over het stikstofbeleid. Deze motie werd ook nog eens behandeld voor mijn motie. Een meerderheid met stemmen. Dan komt mijn motie, alleen door mijn eigen partij gesteund. Een aantal raadsleden geven als argument tegen mijn motie te stemmen omdat er nu dus een andere motie is waar ze al op voor gestemd hebben…. Het voelt alsof het gras voor mijn voeten is weggemaaid”.

Juridisch in orde
Juridisch gezien was de motie volgens Winters gewoon in orde. “Dit had ik aan de raadsleden ook ruim van te voren meerdere malen gedeeld. Toch werd het ter discussie gesteld en wilde men het niet voor waar aannemen, naar al die toezeggingen die ik heb gehad vind ik dit allemaal erg merkwaardig. Zelf ben ik een man van mijn woord. Als ik zeg dat ik voor iets ga stemmen, dan doe ik dat. Blijkbaar gaat dat dus anders in politiek Berkelland, heel teleurstellend. Wederzijds vertrouwen?”. Volgens Winters moet er dan nog heel wat gaan veranderen. 

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Bouke Winters (OBL) teleurgesteld in raadsleden van andere partijen”

  1. zwarver gait

    Goh, bouke jij hebt meegelift op benny’s goede naam om in de raad te komen en metéén afgesplitst en nu ga je meeliften op het volledig onterechte succes van kerrelyn v.d.p, misschien word jij door je collegaas wel afgerekend op draaikonterij.

  2. Bouke jij bent nog onbetrouwbaarder dan de rest, door jullie honds brutale coup tegen Bennie Morsink. Ik hoop dat ze jou de komende jaren nog vaker in het pak naaien, want dat is wat jij hebt verdiend.

  3. Bouke zie hier boven de reacties van debiel66 , en Markie Rutte schrijvers. Zij hebben liever ipv weilanden allemaal huizen die bewoond gaan worden door vreemdelingen. Reken maar, ze komen er nog wel van terug. Berkellandse politiek is een achterbakse kliek. Zie burgemeester Joossie die alles kapot maakt in Berkelland. Maar gewoon doorgaan, gewoon blijven lachen. Blijf vechten tegen onrecht. Je komt er wel.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven