College stemt in met nieuwbouw aan de Brink


BERKELLAND – Het college van B&W heeft besloten om in te stemmen met de bouw van een complex aan de Brink in Eibergen. Op de begane grond is ruimte voor (dag)horeca, erboven zijn 9 appartementen voorzien. Wethouder Gerjan Teselink: “Deze ontwikkeling is een mooie impuls voor de recent heringerichte Brink en past perfect in de beleidslijn voor het centrum. Omdat het parkeren van de Brink is afgehaald, is hier ruimte ontstaan voor horeca langs de karakteristieke rij kastanjebomen. Daarnaast bestaat er voor Eibergen een grote behoefte aan levensloopgeschikte appartementen in het centrum.”

Het plangebied bestaat uit de percelen Brink 20, Brink 22 en Grotestraat 29/29a. Hier zijn een voormalig bankgebouw, een winkelpand en een kantoorpand gesitueerd. Alle bebouwing zal worden gesloopt, waarna nieuwbouw plaatsvindt. Op de begane grond ervan is ruimte voor (dag)horeca, waardoor een stuk levendigheid wordt toegevoegd aan het centrum. Erboven worden 9 levensloopgeschikte appartementen met lift gerealiseerd. Binnen het plangebied komen ook 13 parkeerplaatsen. Bij de verdere uitwerking van de plannen zal extra aandacht worden besteed aan de zijde van de Grotestraat, waar de historische gesloten gevelwand met behulp van hekwerk of groen zal worden teruggebracht. Daarnaast moet zorgvuldig gewerkt worden om schade aan de kastanjebomen die er staan te voorkomen. Het plan is voorgelegd aan direct omwonenden. De ontwikkelende partij zal op korte termijn een omgevingsvergunning aanvragen.

Foto: Impressie nieuwbouw gezien vanaf de Brink (St&S ingenieurs)

Deel dit artikel:

8 gedachten over “College stemt in met nieuwbouw aan de Brink”

 1. Wauwwww het pand ziet er top uit .
  Is ook een mega mooie plek , fleurt het plein
  ook mooi van op . Ziet er nu
  niet echt aantrekkelijk uit .

 2. Makien Verkroost

  Het plan is voorgelegd aan de omwonenden; 1 avond voordat het in de krant en op het internet verscheen. Overigens niet eens aan alle omwonenden. En er wordt ook niet geschreven over die sfeerbepalende oude, rode beuk die zal moeten verdwijnen vanwege een parkeerplaats.

 3. Ikweetwatjijdeed

  Dit model woning veroudert snel en over 20 jaar vind men het niet meer mooi en zit men ermee in de maag. En horeca onderin…. nog meer van iets wat niet stand kan houden dus leegstand en verloedering volg.

 4. Waarom nou toch weer zo negatief. Wees blij dat het Centrum hiermee een boost krijgt. Op leegstaande panden (zoals nu ) zitten we ook niet te wachten.

 5. Y.C. van Zutphen

  Op papier ziet alles er mooi uit maar er zal wel weer geen betaalbare cq sociale woningbouw komen. En aan het totaal verouderde “appartementencomplex” waar ik woon wordt niets gedaan, ik moet het nog steeds doen met enkelvoudig glas en dat anno 2022. Schande!!

 6. Oss waarom allemaal negatief… het is jammer van de boom maar hoe het er nu bij ligt ( oude abn-amro) is toch ook verschrikkelijk.. mensen denk positief en niet negatief…
  Idd nu nog het oude marskramer en intertoys en dan lijkt het er weer meer op .

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven