Geen treinen in Ruurlo door actie boze boeren


LIEVELDE – Actievoerende boeren blokkeren dinsdagavond het spoor bij Lievelde in de Achterhoek. Daardoor is er geen treinverkeer mogelijk tussen Winterswijk, Ruurlo en Vorden, melden ProRail en vervoerder Arriva. Op het station in Lievelde staan twee treinen van Arriva stil. Die zouden door boeren aan de ketting zijn gelegd uit protest tegen de aangekondigde stikstofplannen. ProRail laat weten dat het overige treinverkeer vanwege de veiligheid is stilgelegd.

Dieseltrein
Door het spoor te blokkeren willen de boeren ‘voorkomen dat de dieseltrein op het traject Lievelde-Winterswijk nog langer stikstof uitstoot in het prachtige Natura2000-gebied Korenburgerveen’, zo laat actievoerende boer Henk Oonk weten. Arriva zegt niet te weten hoeveel reizigers getroffen zijn door de actie. Ook is onduidelijk tot hoe laat de actie gaat duren.

Door Omroep Gelderland

Foto: Archief

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Geen treinen in Ruurlo door actie boze boeren”

  1. Heel veel respect voor alle boeren. Als zij er niet waren hadden wij geen groente fruit of melk en vlees. Denk aan de boeren.
    Ze moeten blijven in ons land.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven