Geweldige editie Special Olympics voor Judosport Oost


BERKELLAND – Afgelopen weekeinde heeft in Oost-Nederland de Special Olympics Nederland plaatsgevonden.In de Diekmanhal te Enschede werd door Stichting Judosport Oost het judotoernooi georganiseerd. Na drie jaren van uitstel vond er eindelijk weer een Special Olympisch toernooi plaats.

Drie dagen
Het programma tijdens het drie dagen durende event was als volgt: Vrijdagavond een grote openingsceremonie en natuurlijk het ontsteken van het Olympische vuur in het FBK stadion. Zaterdag vond in de ochtend de divisioning plaats en in de middag werden twee clinics gegeven door topjudoka Hilde Jager en oud-topjudoka Marvin de la Croes. Zondag was de grote dag: de wedstrijden. Een heel programma voor sporters met een beperking. “De trainers en het publiek waren zeer te spreken over de geleverde prestaties door de judoka’s”. Zegt voorzitter Rene van Velden uit Eibergen.  “Want het Olympische motto is: meedoen is belangrijker dan winnen. De prijsuitreiking werd verricht door Ragna Schapendonk, Nationaal Director Special Olympics. Onze dank gaat uit naar alle sponsoren en vrijwilligers die dit weekend mede mogelijk hebben gemaakt”.

Foto 1 : Ragna Schapendonk ( R ), Nationaal Director Special Olympics Nederland en Natascha Bruers ( L ), sport director Special Olympics Nederlad
Bron: SJO

Foto 2: foto van alle coaches tijdens de special olympics

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven