Hoe kies je de beste keukenapparatuur?


BERKELLAND – Iedereen gebruikt tegenwoordig keukenapparatuur in de keuken en dit kan zowel het ontwerp als de functionaliteit van de keuken flink bevorderen. De keuken is een plek waar het hele gezin samenkomt. Gasten worden ontvangen, er wordt wel eens huiswerk gemaakt, er wordt gerelaxt en gegeten. Besluiten welke apparaten je voor je keuken gaat gebruiken kan soms uitdagend zijn. Dit is deels afhankelijk van je levensstijl en voorkeur. Wij geven je daarom een aantal handige tips om je keukenapparatuur te kiezen. Zo creëer je en keuken waar je nog heel lang plezier aan gaat beleven!

Hoe maak je de beste keuzes?
Dit artikel werd geschreven in samenwerking met The Kitchenary Lab, samen delen we graag de beste tips over hoe je perfecte gezinsvriendelijke apparaten meeneemt in je keukenontwerp en wat je absoluut niet mag missen.

Hoe kies je een koelkast?
Hier bewaar je het eten in, dit is misschien wel het belangrijkste keukenapparaat om een goede keuze voor te maken. De eerste stap is nadenken over de situatie. Met hoeveel woon je in een huis?  Heb je een grote koelkast nodig? Eet je veel versproducten? Hoe vaak doe je boodschappen? Wat bewaar je allemaal in de koelkast? Bewaar je ook vaak extraatjes zoals toetjes? Heb je een diepvriesruimte nodig? Volstaat een vriesvak in de koelkast of heb je een aparte vriezer nodig?                                        

Wat je behoeften ook zijn, het is ten zeerste aan te raden te bedenken waarvoor je de koelkast echt gebruikt. Dan kom je het makkelijkste uit bij een model dat echt bij je past. Pas wanneer je dit op een rijtje hebt kun je kijken naar zaken als stijl, kleur en eventuele extra functies zoals snelkoeltechnologie of waterdispensers.

Hoe kies je een koffiezetapparaat?
Er is maar weinig dat lekkerder is van verse koffie. Stel je toch eens voor, een heerlijke geur van verse koffie die iedere ochtend in de keuken te ruiken is. De ervaring van het genieten van vers bereide koffie is simpelweg heerlijk en daarmee creëer je een soort café in je eigen huis. Wanneer je besluit een koffiezetapparaat te kiezen dan is het belangrijk om de juiste te kiezen. Het is bij het maken van een keuze belangrijk om diverse functies, kenmerken en ook diverse merken te vergelijken.

 Bedenk dat er zelfs binnen verschillende categorieën koffiezetapparaten de functies per merk en model sterk uiteen kunnen lopen. Soms zijn modellen die écht in je keuken worden opgenomen (inbouwmachines) de betere keuze omdat deze ruimtebesparend zijn en zorgen voor extra ruimte op het werkblad. Met een inbouwmachine ziet de keuken er niet alleen goed en strak uit, met deze machines kun je ook koffie van échte barista kwaliteit zetten. En dat alles met maar één druk op de knop.

Hoe kies je een oven?
In veel keukens mag deze ook niet ontbreken, de oven. Dit is een van de meest belangrijke apparaten in de keuken. Denk bij het kiezen van een oven vooral aan de gezinseisen. Dus, hoeveel moet je er in kwijt kunnen, welke maaltijden maak je uit de oven, kies je voor gebruikelijke oven / hete lucht / stoom (wellicht wel een combinatie van deze functies), en hoe zit het met overige zaken zoals stijl en montagegemak? Efficiëntie en functionaliteit zijn altijd het belangrijkst.                     

Hoe kies je een afzuigkap?
Wanneer je de keuze moet maken voor een afzuigkap dan zul je je wellicht verbazen over hoeveel je hierover na moet denken. Het type ontluchting is het eerste waar je naar moet kijken, ga je voor afzuiging of recirculatie? Afzuiging is de meest populaire keuze en deze werkt voor het verwijderen van rook, stoom en geuren en het filteren van de lucht voordat dit naar buiten gevoerd wordt.

Afzuigkappen moeten vaak ook aan de buitenmuur bevestigd worden om de ventilatiemechanismen te kunnen plaatsen. Wanneer jouw keukenontwerp meer flexibiliteit heeft dan kunnen recirculatie afzuigkappen ook overal in de keuken worden gemonteerd en werken door de lucht te zuiveren voor ze weer in de ruimte wordt verdeeld. Recirculatie zijn nieuwere toestellen die gebruik maken van bijvoorbeeld filtratietechnologie.

Hoe kies je een wijnkoeler?
Lekkere wijn in de keuken. Voor veel mensen een must! En dat is ook niet zo gek, het is ook gewoon heel erg lekker. Daarnaast zal iedere gastheer of gastvrouw wel weten dat de keuken de place to be is voor de etentjes, spelletjesavonden of die leuke borrels met vrienden en familie. Een wijnkoeler maakt het makkelijker om die flessen wijn op een optimale temperatuur te bewaren en het scheelt je ook weer ruimte in de koelkast voor lekkere hapjes. Daarnaast is het ook een echt pronkstuk voor iedere keuken als je een leuk en passend design kiest!

 Of je nu een echte wijnfanaat bent, of gewoon houdt van een goede fles wijn bij het eten of de avonden met vrienden en familie, een wijnkoeler is dan zeker geen overbodige luxe. Het maakt je keuken een stuk veelzijdiger en spectaculairder!

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven