Hoe kies je de beste keukenapparatuur?

Door Redactie op 14-06-2022


BERKELLAND – Iedereen gebruikt tegenwoordig keukenapparatuur in de keuken en dit kan zowel het ontwerp als de functionaliteit van de keuken flink bevorderen. De keuken is een plek waar het hele gezin samenkomt. Gasten worden ontvangen, er wordt wel eens huiswerk gemaakt, er wordt gerelaxt en gegeten. Besluiten welke apparaten je voor je keuken gaat gebruiken kan soms uitdagend zijn. Dit is deels afhankelijk van je levensstijl en voorkeur. Wij geven je daarom een aantal handige tips om je keukenapparatuur te kiezen. Zo creëer je en keuken waar je nog heel lang plezier aan gaat beleven!

Hoe maak je de beste keuzes?
Dit artikel werd geschreven in samenwerking met The Kitchenary Lab, samen delen we graag de beste tips over hoe je perfecte gezinsvriendelijke apparaten meeneemt in je keukenontwerp en wat je absoluut niet mag missen.

Hoe kies je een koelkast?
Hier bewaar je het eten in, dit is misschien wel het belangrijkste keukenapparaat om een goede keuze voor te maken. De eerste stap is nadenken over de situatie. Met hoeveel woon je in een huis?  Heb je een grote koelkast nodig? Eet je veel versproducten? Hoe vaak doe je boodschappen? Wat bewaar je allemaal in de koelkast? Bewaar je ook vaak extraatjes zoals toetjes? Heb je een diepvriesruimte nodig? Volstaat een vriesvak in de koelkast of heb je een aparte vriezer nodig?                                        

Wat je behoeften ook zijn, het is ten zeerste aan te raden te bedenken waarvoor je de koelkast echt gebruikt. Dan kom je het makkelijkste uit bij een model dat echt bij je past. Pas wanneer je dit op een rijtje hebt kun je kijken naar zaken als stijl, kleur en eventuele extra functies zoals snelkoeltechnologie of waterdispensers.

Hoe kies je een koffiezetapparaat?
Er is maar weinig dat lekkerder is van verse koffie. Stel je toch eens voor, een heerlijke geur van verse koffie die iedere ochtend in de keuken te ruiken is. De ervaring van het genieten van vers bereide koffie is simpelweg heerlijk en daarmee creëer je een soort café in je eigen huis. Wanneer je besluit een koffiezetapparaat te kiezen dan is het belangrijk om de juiste te kiezen. Het is bij het maken van een keuze belangrijk om diverse functies, kenmerken en ook diverse merken te vergelijken.

 Bedenk dat er zelfs binnen verschillende categorieën koffiezetapparaten de functies per merk en model sterk uiteen kunnen lopen. Soms zijn modellen die écht in je keuken worden opgenomen (inbouwmachines) de betere keuze omdat deze ruimtebesparend zijn en zorgen voor extra ruimte op het werkblad. Met een inbouwmachine ziet de keuken er niet alleen goed en strak uit, met deze machines kun je ook koffie van échte barista kwaliteit zetten. En dat alles met maar één druk op de knop.

Hoe kies je een oven?
In veel keukens mag deze ook niet ontbreken, de oven. Dit is een van de meest belangrijke apparaten in de keuken. Denk bij het kiezen van een oven vooral aan de gezinseisen. Dus, hoeveel moet je er in kwijt kunnen, welke maaltijden maak je uit de oven, kies je voor gebruikelijke oven / hete lucht / stoom (wellicht wel een combinatie van deze functies), en hoe zit het met overige zaken zoals stijl en montagegemak? Efficiëntie en functionaliteit zijn altijd het belangrijkst.                     

Hoe kies je een afzuigkap?
Wanneer je de keuze moet maken voor een afzuigkap dan zul je je wellicht verbazen over hoeveel je hierover na moet denken. Het type ontluchting is het eerste waar je naar moet kijken, ga je voor afzuiging of recirculatie? Afzuiging is de meest populaire keuze en deze werkt voor het verwijderen van rook, stoom en geuren en het filteren van de lucht voordat dit naar buiten gevoerd wordt.

Afzuigkappen moeten vaak ook aan de buitenmuur bevestigd worden om de ventilatiemechanismen te kunnen plaatsen. Wanneer jouw keukenontwerp meer flexibiliteit heeft dan kunnen recirculatie afzuigkappen ook overal in de keuken worden gemonteerd en werken door de lucht te zuiveren voor ze weer in de ruimte wordt verdeeld. Recirculatie zijn nieuwere toestellen die gebruik maken van bijvoorbeeld filtratietechnologie.

Hoe kies je een wijnkoeler?
Lekkere wijn in de keuken. Voor veel mensen een must! En dat is ook niet zo gek, het is ook gewoon heel erg lekker. Daarnaast zal iedere gastheer of gastvrouw wel weten dat de keuken de place to be is voor de etentjes, spelletjesavonden of die leuke borrels met vrienden en familie. Een wijnkoeler maakt het makkelijker om die flessen wijn op een optimale temperatuur te bewaren en het scheelt je ook weer ruimte in de koelkast voor lekkere hapjes. Daarnaast is het ook een echt pronkstuk voor iedere keuken als je een leuk en passend design kiest!

 Of je nu een echte wijnfanaat bent, of gewoon houdt van een goede fles wijn bij het eten of de avonden met vrienden en familie, een wijnkoeler is dan zeker geen overbodige luxe. Het maakt je keuken een stuk veelzijdiger en spectaculairder!

 

 

 

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Muziekvereniging Euphonia haalt oud papier op
EIBERGEN – Zaterdag 20 augustus kunnen inwoners van Eibergen hun oud papier weer aan de straat zetten. Vanaf 9.00 uur ’s ochtends gaan leden en onder......
Lees verder »

Gratis workshops en trainingen over opvoeden en opgroeien
BERKELLAND - In september start het Preventie Platform Jeugd weer met workshops en trainingen gericht op opvoeden en opgroeien. Zo begint er een weer......
Lees verder »

Vandaag: VAN Jubileum fietstocht
GEESTEREN - Dit jaar bestaat VAN Berkel & Slinge 25 jaar, en de VALA, waarbij alle Achterhoekse natuurverenigingen zijn aangesloten, bestaat ook ......
Lees verder »

Muziekvereniging Amicitia Rietmolen zoekt dirigent
RIETMOLEN - Muziekvereniging Amicitia uit Rietmolen is dringend op zoek naar een dirigent voor haar orkest. De vaste repetitie avond is op maandag. Di......
Lees verder »

Zomers concert Emergo uit Castricum in Ruurlo
RUURLO - Bij goed weer geeft muziekvereniging Emergo uit Castricum op vrijdag 19 augustus een buitenconcert op het Kerkplein in Ruurlo. Het concert be......
Lees verder »

Kinderdag: Gratis activiteiten in het park bij het gemeentehuis
BORCULO - De Kinderdag is er weer in Borculo. Op zaterdag 20 augustus is er van alles te doen in het park bij het gemeentehuis in Borculo. Deelna......
Lees verder »

Brandweer voor brandend afval naar de Beukenlaan in Eibergen
EIBERGEN - Vrijdagmorgen moesten de Eibergse brandweerlieden al in alle vroegte in actie komen.  Om 4.36 uur kwam er namelijk een melding binnen......
Lees verder »

Op zoek naar geneeskrachtige kruiden
EIBERGEN - Wat kun je doen als je jeuk hebt door een brandnetel? Dat en nog meer handige natuurlijke oplossingen op EHBO-gebied leren kinderen op zon......
Lees verder »

Vleermuizen excursie voor jong en oud
REGIO - Het is altijd spannend. In de avondschemering vleermuizen spotten. Gelukkig kan het ook dit jaar weer en wel op 18 augustus. Op Camping Domei......
Lees verder »

Paysafecard – de volgende grote trend voor online aankopen?
BERKELLAND - Trends blijven komen en gaan, terwijl sommige blijven. Dat geldt ook voor online aankopen. De meeste Nederlanders gebruiken nog steeds i......
Lees verder »

Bibliotheek helpt bij digitale vragen
BERKELLAND – Op woensdag 7 september 2022 organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in alle vestigingen een voorlichtingsbijeenkomst over het digita......
Lees verder »

Ruurlose Bridgeclub organiseert bridge clinic en bridge cursussen
RUURLO - Na het succes van de clinic van vorig jaar heeft de RBC besloten nogmaals een clinic te organiseren. Om ook mensen te trekken die het spel n......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

Fratsen Kleurt wal bie
NEEDE - Noe was wij onlangs een betje an `t verbrekken ,hier en doar mossen wat tegels oet dee versletten waren. Ok een stukske muure mos vernieuwd w......
Lees verder »

Fratsen gedoo
NEEDE - Wat een gedoo is `t toch,iedereene mut mear betalen deur de hooge energieprieze,moar snappen kun e wij `t neet. Ollie maatschappen dreit woek......
Lees verder »

Fratsen Tegenstriedigheden
NEEDE - Langzamerhand kump `t zowiet dat gin mense de wereld mear snapt. De hele wereld is `t deroaver ens dat wij wat zuuniger mot wean op de eardbo......
Lees verder »

NUB TV

Eibergen neemt groots afscheid van Wim en Trees


EIBERGEN – Weken lang werd er over gesproken, een einde van een tijdperk. Dit einde is nu aangebroken. Vrijdag en zaterdag nam Eibergen massaal afscheid van het horeca echtpaar Wim en Trees Tijink. Café Tijink is een begrip in Eibergen en ver daarbuiten. Daarom blijft het café onder de nieuwe eigenaar Mesut Mis de zelfde naam dragen. 
Mesut bood Wim en Trees zaterdagavond namens heel Eibergen een schilderij gemaakt door Johan Deters aan met daarop Wim, Trees en hun trouwe viervoeter. Vandaag is er nog een afscheid voor genodigden en dan trekken Wim en Trees de deur van het door hun zo geliefde café achter hun dicht. Mesut Mis en zijn team zwaaien er vanaf morgen het scepter. 

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »