Nieuwe sporthal Ruurlo komt bij Zwembad De Meene


RUURLO – Een verdeeld dorp, vervelende berichten aan leden van de werkgroep, een wethouder die vertrok, meerdere raadsvergaderingen en vele insprekers. Het resultaat van een lange discussie over de nieuwe locatie van de sporthal in Ruurlo. Dinsdagavond viel er tijdens de raadsvergadering een definitief besluit. Ondanks dat de binnensportverenigingen van Ruurlo het er niet mee eens zijn zal de nieuwe sporthal bij zwembad De Meene worden gebouwd. Het voorstel van het college werd met een ruime meerderheid aangenomen. Alleen de fracties van OBL (Daalwijk, Van de Steeg en Winters), GroenLinks en Burgerpartij Berkelland stemden tegen. Meest opvallend was dat de nieuwe partij van Morsink en Van der Holst Boer Burger Bedrijf Lokaal voor het voorstel stemde, in tegenstelling tot de voormalig fractiegenoten van OBL.

Wethouder gaat de mouwen op stropen
Verantwoordelijk wethouder Arjen van Gijssel (CDA) is blij dat er nu eindelijk een heldere locatie keuze is, dat de gemeenteraad een krediet beschikbaar stelt en dat men in Ruurlo aan de slag kan. Hij zal er alles aan doen om het komende proces in goede banen te leiden. De VVD kwam nog met het aangekondigde amendement. Fractievoorzitter Kropman probeerde de raad nog eenmaal te verleiden om toch nog een keer de huidige locatie te onderzoeken, maar daarvoor kreeg hij opnieuw geen meerderheid. Omdat Kropman besloot dit punt uit het amendement te laten sleepte hij een meerderheid binnen. Kropman wil er met zijn amendement voorzorgen dat de gemeenteraad tijdens het proces een vinger aan de pols blijft houden. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven