Oproep om te “vlaggen” voor de boeren

BERKELLAND – Op deze maandag zijn de boeren van plan om wederom actie te voeren. Vanuit Eibergen kom een bijzondere oproep. Boer Erjan te Biesebeek stuurt een bericht aan de redactie waarin hij vraagt aan de Berkellanders om vandaag en morgen (dinsdag) de Nederlandse vlag op de kop uit te hangen. Te Biesebeek noemt de komende dagen cruciaal voor de landbouwsector. Hieronder het bericht van de Eibergenaar.


“Boeren draag ik echt in mijn hart, ze zijn een heel belangrijk deel van ons land. Het culturele erfgoed van het platteland wordt gedragen door de boeren”. Super mooie woorden van onze koning bij het zomerfotomoment. De komende dagen zijn cruciaal voor de Nederlandse landbouw. Daarom wil ik vragen of elke Berkellander die zich kan vinden in de woorden van onze koning de vlag op kop wil hangen vandaag en morgen. Dit om de boeren te steunen is deze moeilijke uitzichtloze periode. Na de chaos met de gaswinning in Groningen, de toeslagenaffaire, is de volgende politieke blunder gaande! Daarom, blauw/wit/rood, het land is in grote NOOD!!!! Politiek Den Haag moet NU gestopt worden, anders kennen onze kinderen de koeien in de wei alleen nog uit een geschiedenisboek. Alvast bedankt voor alle steun!!!

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Oproep om te “vlaggen” voor de boeren”

  1. zwarver gait

    Och, boer Biesebeek, koeien zie je helemaal niet meer in de wei en kippen, varkens ook niet. Als die solidaire boeren nu es ff de hand in eigen boezem steken i.p.v. hardwerkende Nederlanders te blokkeren op ONZE snelwegen en dan eens een eind maken aan 80% export naar het buitenland en stoppen met gif strooien en ietwat minder beestjes. Verder kunnen we miljarden euroos europese subsidies besparen op 1 v.d. 5 miljonairsboeren (43% bij de melkveehouders) door de gewone boeren te steunen plus de bioboeren. Aangaande de Ned.vlag halfstok, die heb ik al sinds balkenende verbrand.

  2. Willem ten Rae

    Koeien zie je niet in de wei? Wat zijn dat dan voor beesten waar de boer? Wat de vorm van protesteren betreft, daar kun je over van mening verschillen, maar wat zou jij doen zwerver Gerrit als de overheid je van huis en haard verdrijven willen. Onteigenen dus …oh dat kunnen ze een zwerver niet. Heb ik nog een opmerking richting Nieuws uit Berkelland, laat alle soorten reacties toe, maar niet onder een pseudoniem, daar heb ik op andere sites een hoop ellende van zien komen.

  3. Met de Achterhoekse vlag gaat mijn solidariteit gaat uit naar de boer die zijn trekker gebruikt waar die voor bedoeld is. Niet op de snelweg, geen hulpdiensten hindert, niet voor de woning van een minister en de Nederlandse vlag respecteert.

  4. Gerard Eibergen

    Als ze in Den Haag net zo hard met ziel en zaligheid zouden werken as de boer en met boeren verstand zouden werken zou Nederland er heel anders uit zin

  5. Zoals Gerard Eibergen het zegt, zo ist. Wat de Nederlandse vlag betreft ben ik het wel eens dat die niet meer zo hoog in het vaandel gedragen wordt. Actie is reactie, terecht dat de boeren met venijn reageren, Thank God I’m a Countryboy.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven