Overige OBL raadsleden “Bennie en Fred zijn zonder overleg uit de fractie gestapt”

BERKELLAND – Dat het niet lekker liep was duidelijk, toch keken Eddie van de Steeg, Evelien Daalwijk en Bouke Winters vandaag even vreemd op toen ze hoorde dat Bennie Morsink en Fred van der Holst uit de fractiestappen. “We begrijpen niet dat Bennie en Fred zonder met ons in overleg te gaan op deze manier uit de fractie stappen”. Laat Bouke Winters, tot vanmorgen nog fractiegenoot van Morsink en Van der Holst, des gevraagd weten. In hun verklaring staan volgen hem ook onwaarheden. “Zo is er nooit echt geprobeerd ons wegwijs te maken. Er was vanuit het oude OBL geen goede structuur. Vergadering niet goed gepland, geen agenda, geen notulen of besluitenlijst etcetera. Informatievoorziening was ook niet voldoende. We moesten als nieuwe fractieleden het eigenlijk maar zelf uitzoeken”.

Nieuwe fractievoorzitter
Volgens Winters is de slechte structuur dan ook de reden geweest om Morsink af te zetten als fractievoorzitter en te vervangen door Evelien Daalwijk.  “Zij regelt wel wat moet gebeuren”. Dat Van de Steeg, Daalwijk en Winters geen leden zijn klopt niet. “Ik was er zelf bij toen ik op de ledenlijst werd geplaatst door Lies Pracht en Bennie Morsink. Deze ledenlijst is in Januari ook aangevuld met nieuwe leden. En later was het in één keer geen ledenlijst meer, dit is echt onbehoorlijk. Ook hebben wij altijd volgens de statuten en regels gehandeld”. Zo zegt Winters.  “Vanaf het moment dat Evelien fractievoorzitter is geworden hebben Bennie en Fred zich niet meer laten zien. We hebben ze telkens uitgenodigd, maar zonder afmelding kwamen ze niet op de vergadering. Heel jammer dat er vanuit hun niet is geprobeerd samen te werken met Evelien als fractievoorzitter. Ook is er geen gesprek geweest over hun vertrek met ons. Wij betreuren de situatie natuurlijk ook. Hopelijk  kunnen we met Bennie en Fred in de raad wel weer goed samenwerken”.

Foto: Bouke Winters

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Overige OBL raadsleden “Bennie en Fred zijn zonder overleg uit de fractie gestapt””

  1. Weer een verloren stem. Vertrouwen in politiek is bij helemaal weg.
    Zowel gemeente, provincie en landelijk.

  2. Hoe kan je Bennie uberhaupt voor dragen, die man is enkel bezig de fouten van hem zelf te repareren in de fractie, niks belang bij een ander!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven