Aanvragen subsidie voor verwijderen asbestdak mogelijk tot eind 2022


BERKELLAND – Als u dit jaar uw asbestdak verwijdert, kunt u daarvoor tot eind van dit jaar nog subsidie aanvragen. Let op: het asbestdak moet eerst verwijderd zijn. Daarna kunt u pas subsidie aanvragen. Omdat het verwijderen van het dak de nodige voorbereidingstijd kost, raden we u aan op tijd te beginnen.

De subsidieregeling is voor eigenaren van asbestdaken die het asbest door een erkend bedrijf laten verwijderen. U kunt subsidie tot een maximum bedrag van € 10.000,- krijgen. Totaal is er nog ongeveer € 500.000,- beschikbaar. Het aanvragen van subsidie hebben we ondergebracht bij Agem Energieloket. Voor vragen of het aanvragen van de subsidie neemt u contact met hen op via 0314-820 360.

Asbestdaken groter dan 35 m² in het buitengebied
Voor ondersteuning van eigenaren met een asbestdak in het buitengebied groter dan 35 m² is er naast subsidie de mogelijkheid voor een gratis adviesgesprek. Ook kunt u als vervolgstap na het adviesgesprek een flinke tegemoetkoming krijgen in de kosten van het verplichte asbestinventarisatierapport. Financiële tegemoetkoming in de begeleiding van de asbestsanering behoort ook tot de mogelijkheden. Voor meer informatie of aanmelden voor een adviesgesprek kijk op www.watea.nl.

Asbestdaken tot 35 m²: gratis pakket met beschermingsmiddelen en gratis storten
Om het verwijderen van asbestdaken tot 35 m² te stimuleren, is er voor particulieren een pakket met beschermingsmiddelen beschikbaar. Het pakket met beschermingsmiddelen is gratis af te halen op het gemeentehuis. U kunt het pakket krijgen als u het bericht van de gemeente laat zien met het ‘akkoord’ op de (verplichte) sloopmelding. Ook heeft u de mogelijkheid de verwijderde asbest eenmalig (max. 35 m² en tot 500 kg) gratis te brengen bij Sturris in Ruurlo of Nienhuis in Rietmolen. Ook daar moet u het bericht van de gemeente laten zien.

Voor vragen over het indienen van een sloopmelding (dit gaat via www.omgevingsloket.nl) kunt u contact opnemen met de Frontoffice Bouwen en Wonen via 0545-250 250.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven