Creatieve inloop 60+ in Ruurlo goed van start


RUURLO – Op 6, 13 en 20 juli hebben de eerste bijeenkomsten van de creatieve inloop in Ruurlo plaatsgevonden. Elke woensdagochtend in juli en augustus wordt deze inloop gehouden in het Kulturhus in Ruurlo, van 10.00 tot 11.30.  Culturije en KunstKring Ruurlo hopen hiermee 60-plussers uit een brede cirkel rond Ruurlo te bereiken die anderen willen ontmoeten en creatief bezig willen zijn. Joske Elsinghorst van Culturije vertelt: “Als je gezond ouder wilt worden is het belangrijk ook geestelijk zo fit mogelijk te blijven. Creatief bezig zijn en contact hebben met nieuwe mensen helpt daarbij. Daarom hebben we dit aanbod samen georganiseerd en we zijn blij met de opkomst deze eerste weken! Fijn om te zien dat de eerste drie weken al zo gezellig en creatief zijn verlopen.” 

Creatieve opdracht
Elke week is er een kunstdocent die een creatieve opdracht heeft voorbereid en de deelnemers begeleidt. Om deel te nemen is geen ervaring vereist. De deelnemers van de eerste bijeenkomsten geven aan dat ze plezierige ochtenden hebben gehad, waarin ze verrast waren over de kaart, het boetseerwerk of de schildering die ze met begeleiding hebben gemaakt. “Ik had nooit gedacht dat ik dit kon maken!’ en ‘Wat heb ik een gezellige ochtend gehad! Hier moeten meer mensen van weten!” Deelname aan de activiteit kost in juli en augustus 2,50 euro per ochtend. Je hoeft je niet vooraf op te geven. De inloop start om 9.30.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven