Drie tips om meer gevarieerd te eten


BERKELLAND – Het is een feit dat veel Nederlanders het moeilijk vinden om gevarieerd te eten. Dikwijls worden iedere keer dezelfde weekmenu’s opgesteld en zijn er soms weken waarbij gezond eten vrijwel onmogelijk lijkt te zijn. Het lijkt misschien een hele opgave om gezond en gevarieerd te eten, maar de kans is ook groot dat je het jezelf gewoon te lastig maakt. Gezond eten hoeft namelijk helemaal niet lastig te zijn. Het is niet nodig om iedere avond een culinair hoogstandje te bereiden. Niemand zit te wachten op een gerecht met sterallures. Zolang je maar de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar hoe zorg je er voor dat je meer gevarieerd en gezond eet, zonder dat dit al te veel tijd in beslag neemt? We zetten drie handige tips voor je op een rijtje.

1.      Leer over nieuwe recepten
Het wordt soms met de week lastiger om een nieuw menu te bedenken. Al snel val je terug in de dingen die je altijd al kookt. Aardappels, vlees en groente, een pasta, een dagje friet, enzovoorts. Al snel kom je tot de conclusie dat je eigenlijk iedere week ongeveer dezelfde dingen eet. Hierdoor gaat het eten je een beetje tegenstaan. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Gebruik eens een vrije dag om heerlijke recepten online op te zoeken. Ontdek nieuwe cuisines, nieuwe kookmethodes en laat je inspireren door verschillende gerechten. Om meer variatie in je eten te brengen, kun je er voor kiezen om iedere week minimaal één compleet nieuw gerecht te bereiden. Nog een groot voordeel is dat je zo ook nog de kans krijgt om meer dingen uit te proberen en straks nieuwe dingen aan je ‘standaard’ weekmenu kunt toevoegen.

2.      Kook met de seizoenen mee
Het leuke van Nederland is dat we zoveel verschillende seizoenen kennen. Daardoor zijn er ook heel veel verschillende seizoens- en zelfs streekproducten. Leuk om dit te verwerken in je menu. Zo wordt dit een stuk gevarieerder en ziet het er per seizoen al heel anders uit. Kies voor groenten die op dat moment in het seizoen zijn of maak een fruitsalade van fruitsoorten die dan op z’n lekkerst zijn. Zo wordt jouw voedingspatroon direct een stuk gevarieerder.

3.      Probeer eens een maaltijdbox uit
Steeds meer mensen kiezen voor maaltijdboxen. Dat blijkt uit marketingonderzoek. Met name in de afgelopen twee jaar is deze ontwikkeling in stroomversnelling terecht gekomen. Door de pandemie hadden we meer tijd om handen om te experimenteren en gingen we liever zo min mogelijk naar de supermarkt. Een maaltijdbox was dan een goede oplossing. Ook nu na de pandemie blijft de trend aanhouden. Het is een prettige gedachte dat er altijd wel iets in huis te vinden is om te eten. Dat je nooit last minute na het werk nog even boodschappen moet doen. Bovendien worden er iedere week nieuwe recepten gepresenteerd. Zo eet je dus automatisch een stuk gevarieerder en word je gestimuleerd om nieuwe dingen uit te proberen.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven