Eerste lege schappen Berkellandse supermarkten

BERKELLAND – Door de acties van de boeren komen de supermarkt langzaam maar zeker in de problemen. Bij Albert Heijn in Borculo vinden we dinsdagmorgen al flinke gaten in het zuivelschap. De schappen kunnen de komende dagen nog leger raken als de acties aanhouden. Albert Heijn zegt overigens geen last meer te hebben van blokkades. De ME kwam er gisteravond aan te pas om de blokkade bij het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle te beëindigen. Hierdoor zou ook het Borculose schap snel weer gevuld kunnen zijn.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Eerste lege schappen Berkellandse supermarkten”

 1. Hoera,
  Als na de lege schappen de prijzen verder stijgen door deze acties neemt het draagvlak vanzelf weer af. Met een gemiddeld jaarinkomen van ca 40.000 tot 65.000 euro merken de boeren daar weinig van. Een dingetje is wel dat veel eveneens hardwerkende consumenten het jaarlijks met minder moeten doen.

 2. Heel vervelend voor ons allemaal , maar ik
  Ben TROTS OP DE BOER en
  ik sta achter hun acties

 3. Hallo Dries,
  Voor de hoge prijzen moet je niet bij de boer zijn, die krijgt ook bijna niks. ( gelukkig is de melkprijs wel omhoog gegaan, maar zoals je eerder dit jaar bij Jumbo hebt kunnen zien wilden zij niet meer inkoopprijs betalen, vandaar dat daar toen minder zuivel was) de supermarkt slaat er veel tussen heen.
  Als de plannen van dit kabinet doorgaan, zul je vaak lege schappen zien want er word dan niet genoeg geproduceerd. Misschien kun je een keer gaan kijken bij een boer?

 4. Robin Madretsma

  Hallo Nicole,

  Hoezo lege vakken als de plannen van dit kabinet doorgaan.
  Volgens de laatste cijfer van Zuivel.nl behoort Nederland tot de top 5 van grootste zuivel producenten ter wereld. Alleen de export naar EU landen bedraagt al 5.6 miljard euro.
  Lege schappen is een loos argument.

 5. Henrike vdf Siebers

  Tsja vervelend he? Als we hier nu niets aan doen zal dit voortaan het beeld zijn in de supermarkten. En dwz: geen produkten meer van NL bodem maar afhankelijk van het buitenland omdat onze boeren worden onteigend omdat hun groend voor woningen, zonnepanelen, windturbines etc etc gebruikt gaat worden. De acties mogen dus doorgaan wat mij betreft en ik steun ze van harte. Stikstofprobleem alleen in NL! Denk eens na allemaal! Dit gaan niet om stikstof! Dit gaat om onteigening van privegrond door “onze” overheid (Roverheid) zodat zij hun plannetjes kunnen uitrollen die alles behalve ons als bevolking dienen.
  Nee het is niet leuk maar ja het is onmenselijk wat er nu en al langer gaande is. Dat moet stoppen!!!

 6. Dag Nicole,
  Wat ik er van begrijp wil de overheid 12 miljoen varkens en 4 miljoen koeien weg hebben die alleen worden gebruikt voor de export. Zie nog nergens dat hierdoor de binnenlandse voedselvoorziening in gevaar komt. Nu eerst afwachten wat buitenlandse klanten doen na het zien van de beelden met veel agressie onder de vlag van de NL boeren.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven