‘Geen veertig graden op de Zwarte Cross’


BERKELLAND – Een zonnetje, een wolkje, een briesje en aangename temperaturen tussen de twintig en dertig graden. Het ziet er volgens weerboer Gerrit Vossers goed uit voor de festivalbezoekers van de Zwarte Cross aankomend weekend. “Vanaf donderdag hebben we te maken met een noordwestelijke wind, die koele lucht met zich meebrengt”, legt weerboer Vossers uit. “Donderdag en vrijdag zullen we daarom temperaturen zien van rond de 24 graden.” Dat is een stuk minder dan de temperaturen rond de veertig graden waar eerder over werd gesproken.

Zaterdag en zondag
Zaterdag en zondag wordt het volgens Vossers wel een stuk warmer, maar wordt de veertig graden ook niet aangetikt: “Vanaf zaterdag zal de zuidwestelijke wind warmere temperaturen met zich meebrengen en gaan we richting de 27 graden. Zondag kan het doorstijgen naar dertig graden.”

Warm festivalterrein
Dat is ook flink warm op een festivalterrein. Want in een weide voor een podium is er vaak weinig beschutting en als de zonkracht hoog is, moeten bezoekers zich goed beschermen. Daarom hier enkele tips om te voorkomen dat je dan onwel wordt:

1. Zet een hoedje of pet op.
2. Draag kleding om je huid te beschermen en smeer je goed in met zonnebrandcrème.
3. Draag luchtige kleding en een zonnebril
4. Drink genoeg water
5. Sta je op de camping? Kies voor een katoenen tent, die blijft koelen dan een tent van polyester of nylon. Zet je tent ’s nachts een stukje open, maar zorg wel dat er een hor voor zit.
6. Het liefst zet je je tent in de schaduw, maar dat is op de Zwarte Cross lang niet altijd mogelijk. Tentenverkoper Obelink uit Winterswijk geeft als tip om isolatiematjes op je tent te leggen. Die matjes voorkomen dat je tent tot het kookpunt komt. Nog een tip: zet een partytent over je tentje heen.
7. Zoek op het heetste moment van de dag een plekje uit in de schaduw.
8. Op een festival moet ook gegeten worden. Als het warm is kun je het beste niet te pittig eten.
9. Neem een zwembroek mee! De Zwarte Cross heeft dit jaar weer een eigen zwemvijver: Playa Gasolina. Als je het te warm krijgt kun je even een duik nemen.

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven