Gerard Wesselink geeft orgelconcert in de Dorpskerk


RUURLO – Gerard Wesselink geeft zaterdagmiddag 6 augustus een orgelconcert in de Dorpskerk. Gedurende ongeveer een uur kan men genieten van zijn orgelspel.

Jubileum
Gerard is pas 63 jaar en toch vierde hij onlangs zijn 50-jarig jubileum als organist. Het gezegde ‘je kunt niet vroeg genoeg beginnen’ is helemaal op hem van toepassing. Dertien jaar was Gerard pas toen hij als een ‘jong broekie’ voor het eerst de zondagsdienst van de Hervormde Evangelisatie Gemeente in Haarlo op het orgel begeleidde. Tien jaar lang bespeelde hij daar wekelijks het orgel. Daarna speelde hij heel veel jaren op zondagmorgen in het voormalige Gereformeerd kerkcentrum De Hoeksteen in Barchem en nu alweer vele jaren in de Dorpskerk van Ruurlo.

Makelaar
Gerard Wesselink mag dan wel makelaar van beroep zijn, het kerkorgel is duidelijk zijn grote passie. Velen hebben dat in die vijftig jaar mogen ervaren. Keer op keer spreken muziekliefhebbers die hem horen spelen hun waardering uit voor zijn orgelspel en met name voor zijn improvisaties. Daarmee zal hij de bezoekers van zijn concert op zaterdagmiddag 6 augustus ongetwijfeld ook weer verrassen.

Uur
Het concert duurt van 14.00 tot ongeveer 15.00 uur. De deuren van de Dorpskerk staan open van 13.30 tot 16.30 uur. Bezoekers hebben dus vóór en na het concert ruimschoots de gelegenheid om de Dorpskerk te bekijken met behulp van de daarvoor klaar liggende korte geschiedschrijving van de Dorpskerk. Natuurlijk is er ook ruimte om even stil te zijn en een kaarsje te branden in de Stiltehoek.
 Dit orgelconcert maakt deel uit van de Open Kerk. Deze zomer staan elke zaterdagmiddag de deuren van de Dorpskerk open. Het bijwonen van het orgelconcert is gratis, maar er wordt wel om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven