Historische Kring Eibergen dit jaar naar Friesland


EIBERGEN – De Historische Kring Eibergen (HKE) organiseert jaarlijks een ‘reis’. De afgelopen twee jaar kwam het er niet van, om een reden die iedereen bekend in de oren zal klinken: corona. Maar woensdag 14 september is het weer zo ver en Friesland is dit keer het reisdoel.

Aanmelden
Er heeft zich inmiddels al een behoorlijk aantal mensen aangemeld, maar er zijn nog wat plaatsen vrij in de bus. Dus wie graag mee wil, kan zich alsnog aanmelden. De reis is zowel voor leden als niet-leden van de HKE. Aanmelden kan bij Justi Berk, per e-mail: [email protected] of telefonisch: 06-12096604. Deelnemers krijgen ruim van te voren informatie over de plaats van vertrek en de deelnemerslijst. De kosten bedragen 65 euro per persoon. Mocht de reis onverhoopt niet doorgaan, in verband met een nieuwe coronagolf bijvoorbeeld, dan wordt het aanbetaalde geld geretourneerd.

Wapen van Ens
De bus vertrekt ’s ochtends om 08.00 uur uit Eibergen. Bij het Wapen van Ens, gelegen in het gelijknamige plaatsje in de Noordoostpolder, is het tijd voor koffie met gebak. Vervolgens gaat de bus verder naar Lemmer, waar een bezoek wordt gebracht aan het Woudagemaal (incl. rondleiding). Daarna rijdt de bus door naar Workum voor een bezoek aan het Jopie Huisman Museum. Na dit bezoek is er nog wat vrije tijd over om het plaatsje Workum te verkennen. Op de terugweg wordt in Den Ham gestopt voor een diner in restaurant De Beuk, waarna terugreis richting Eibergen verder gaat. De verwachte aankomsttijd in Eibergen is circa 21.30 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven