Militaire oefening van 11 t/m 14 juli in Berkelland


BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 11 tot en met 14 juli een oefening. De oefening speelt zich op 11 juli af in de gemeente Berkelland. Er doen 45 militairen en 6 diverse voertuigen mee.

Het doel van de oefening
De eenheid oefent het verplaatsen te voet, het maken van een wateroversteek en het inrichten van een waarnemings- en luisterpost. Bij duisternis verplaatsen de militairen zich naar het militair oefenterrein ’t Groote Veld. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Ze gebruik wegen en terreinen
De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Heeft u schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven