Nieuwbouw Staring College Borculo van start


BORCULO  – Vorige week zijn de contracten tussen de bouwers en opdrachtgever Portuur, de stichting waaronder Staring College valt, officieel ondertekend. Het is een volgende stap in het proces van de bouw van de nieuwe school van het Staring College in Borculo. Klassen Groep uit Dinxperlo is de aannemer die het voortouw gaat nemen in de bouw. WSi Techniek uit Groenlo zal de installatietechniek voor zijn rekening nemen. “We vinden het mooi om samen te gaan werken met regionale bedrijven”, aldus bestuurder Carlien Krist. “Ze zijn als beste uit het aanbestedingsproces gekomen. We hebben er het volste vertrouwen in, dat de kwaliteit en de duurzaamheid van het ontwerp werkelijkheid zullen worden”.

Oktober
De bouw zal begin oktober van dit jaar starten. Intussen heeft de gemeente Berkelland alle voorbereidingen voor het grondrijp opleveren van de bouwplek uit laten voeren. Directeur Hannie Stam van het Staring College: “De kunstgrasvelden voor sportverenigingen Reünie en Olympia zijn al bijna klaar. En hun nieuwe toegangswegen ook. Zo kan er tijdens de bouw gewoon verder gesport worden op de Wildbaan”.
Als alles volgens plan verloopt zal de nieuwbouw eind september 2023 worden opgeleverd. De maanden daarna wordt de inrichting gedaan. Eind 2023 zou dan de verhuizing kunnen plaatsvinden. “We gaan een spannend jaar tegemoet met als resultaat een prachtige school, daar ben ik van overtuigd”, zegt Stam. Het nieuwe schoolgebouw, dat de huidige locaties Herenlaan en Beukenlaan vervangt, wordt gerealiseerd op campus de Wildbaan, nabij de sportvelden en sportaccommodatie ‘t Timpke. De herinrichting van de Wildbaan is inmiddels gestart.

Breed onderwijsaanbod
De nieuwe school van het Staring College heeft straks een breed onderwijsaanbod. Leerlingen uit de regio Borculo kunnen vanuit de basisschool de overstap maken naar vmbo-, havo- en vwo-onderwijs. Vmbo-leerlingen kunnen er examen doen in de beroepsgerichte leerwegen van de vier profielen Mobiliteit & transport. Zorg & welzijn, Horeca, bakkerij & recreatie en Economie & ondernemen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven