Opentuinen Weekend in Borculo zaterdag 23 juli en zondag 24 juli


BORCULO – Dit weekend zijn er in Borculo twee bijzondere tuinen geopend. Als eerste is dat de tuin van Bertha en Anton Memelink aan de Ruurloseweg 6  in Borculo. Deze tuin is 750 m2 en verdeeld over middelgrote  voortuin  en een grote achtertuin. De tuin is geheel opnieuw ingericht en toch steeds aan verandering onder hevig. De tuin bestaat uit brede borders met veel bloeiende planten om een groot assortiment te hebben, zodat er het gehele jaar wel iets bloeit . Vooral in het voorjaar als alle bollen uitlopen is het een kleurrijk geheel . Naast groen in de tuin zijn er ook een vijver en enkele kleine fonteintjes. Door het contrast tussen planten en water wordt de tuin dynamischer. Doordat er geen totaal overzicht is zie je telkens weer verrassende hoekjes. Als hobby houdt Anton zich bezig met Bonsaiboompjes,deze staan verspreid door de tuin. Ze zijn trots op het resultaat en om deze reden hebben ze op verschillende plekken in de tuin hoekjes gecreëerd , zo kan je van verschillende hoeken de tuin bekijken. Door het ontbreken van obstakels is de tuin goed toegankelijk voor rolstoel en rollator. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen en voor een heerlijk  bakje koffie.

De tweede tuin is de Beeldentuin van Louise en Dolf Bierhuizen aan de Haarloseweg 6 in Borculo. Beeldentuin AJ & LW Bier ligt op de rand van Borculo naast Zwembad ’t Timpke. De tuin is 1600 m2 verdeeld in  voortuin en achtertuin met diverse terrassen. Door het  niveauverschil van 2 meter krijgt het  een bijzondere vormgeving   voor de bezoekers wordt het als zeer verrassend ervaren. Vanaf de weg is niet te zien dat er zo’n weelderige tuin achter ligt met subtiele doorkijkjes en een mooi gevormde vijver . In de hele tuin vind u de mogelijkheid op diverse zitjes op uw gemak de tuin  en alle eigengemaakte sculpturen te bekijken. Louise maakt beelden van keramiek en Dolf de beelden van hout en ook staan gezamenlijke werken. Wilt U uw tuin een upgrade geven d.m.v. een mooi stuk keramiek of hout dan horen Louise en Dolf dat graag van U . Deze sculpturen zijn met veel passie en liefde gemaakt en maken de tuin ook tot hun paradijs dat zij graag willen delen met hun gasten. Graag tot ziens op 23 of  24 juli  –   Parkeerruimte altijd voldoende zie ook  www.beeldentuin-gelderland-exposities.nl  

 
 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven